NEODGOVORNO PONAŠANJE

'DOBRO POGLEDAJTE OVAJ GRAF, CRVENA KRIVULJA JE SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA' Šefovi Nacionalnog stožera razočarani ponašanjem u tri hrvatska grada

 
 HRT screenshot

Ministar zdravstva Vili Beroš prozvao je danas na konferenciji Nacionalnog stožera mlade iz Dalmacije zbog neodgovornog ponašanja u ovim kriznim vremenima.

- Ono što me žalosti su vijesti koje dolaze od mojih prijatelja i suradnika iz Zadra, Šibenika i Splita. Ondje se mladi i dalje okupljaju u kafićima, poglavito sa zatamnjenim staklima, i druže se, piju pića i zabavljaju, izjavio je Beroš.

Ministar je potom poručio da to nije prihvatljivo ponašanje jer na taj način ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije.

- Poručujem svima da budu strpljivi, kad sve ovo završi će biti vremena za druženje. Moramo biti disciplinirani i krajnje oprezni u ovakvim situacijama, rekao je ministar.

O neodgovornim pojedincima u Dalmaciji progovorila je i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić.

- Znam da Split želi biti prvi u svemu, ali ne i u broju oboljelih od korone. Znam da Zadar želi biti prvi u svijetu po mnogim stvarima, ali ne i po koroni. Molim ljude na jugu zemlje da se drže propisanih mjera, rekla je Markotić.

- To što imamo pola manje oboljelih nego jučer je izuzetno povoljna situacija i želimo da se tako i zadrži, rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

I on je kritizirao ponašanje u Zadru, Šibeniku i Splitu kazavši da će se tek za desetak dana znati posljedice takvog ponašanja.

Usput je pokazao i jedan zanimljivi graf:

- Plavo su ukupno oboljeli, a crveno oboljeli u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pogledjate, u drugim županijama je krivulja položenija.

>

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:30