PREMIJER LI KEQIANG

Drugi čovjek Kine pisao predsjedniku Vlade Plenkoviću i zaželio mu brz oporavak

Li Keqiang u pismu ističe kako s hrvatskim premijerom ima sjajan radni, ali i osobni odnos
Li Keqiang, Andrej Plenković
 Davor Pongračić/Cropix

Kineski premijer Li Keqiang poslao je pismo jučer predsjedniku hrvatske Vlade Andreju Plenkoviću i zaželio mu brz oporavak.

- Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Hrvatske je duboko, a pragmatična suradnja između naših dviju zemalja na različitim poljima postigla je plodonosne rezultate - kaže, između ostalog, kineski premijer u poruci hrvatskom kolegi.

Keqiang u pismu ističe kako s hrvatskim premijerom ima sjajan radni, ali i osobni odnos, te napominje kako je spreman s njim zajednički raditi kako bi Izjavu o uspostavi partnerstva u općoj suradnji Hrvatske i Kine podigli na višu razinu.

image
pismo Li

Podsjetimo, Li Keqiang u travnju 2019. posjetio je Hrvatsku. - Iako smo geografski udaljeni, spremni smo zbližavati naša srca i otvoriti dijamantno razdoblje naših odnosa - rekao je Li Keqiang, premijer drugog po veličini svjetskoga gospodarstva, na otvorenom dijelu sastanka u Vladi RH tada.

Kineski je premijer tada posjetio i gradilište Pelješkog mosta, velikog projekta kojeg gradi kineska državna kompanija China Road and Bridge Corporation.

Kako doznajemo iz Vlade, jučer su se Plenkoviću s izrazima želja za brzim oporavkom javili i turski predsjednik Tayyip Erdogan i predsjednik Vlade Ruske Federacije Mihail Mišustin.

Podsjetimo, premijeru Hrvatske u ponedjeljak je, poslije drugog testiranja, potvrđen koronavirus i raniju mjeru samoizolacije zamijenio je izolacijom u trajanju od 10 dana.

Plenković je do drugog, ponovljenog, testiranja bio u samoizolaciji nakon što je njegova supruga ranije pozitivno testirana na koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:53