DO SLJEDEĆEG VIĐENJA

FOTO: Četvorka iz afere HAC napustila pritvor u Remetincu

Zagreb, 090210.Ulica Dr Luje Naletilica, zatvor u Remetincu.Nakon tri mjeseca pritvora danas su pusteni direktori HAC-a Jurica Prskalo, Marijo Lovrincevic, Goran Legac i Zeljko Kandzija dok je u pritvoru ostao samo Slaven Zuzul suvlasnik firme Skladgradnja.Prvi sliejva Goran Legac i Marijo Lovrincevic ( u sredini).Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Četvorica aktera afere Nesklad , smijenjeni predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo te Marijo Lovrinčević, Goran Legac i Željko Kandžija, pušteni su danas da se brane sa slobode nakon nepuna dva i pol mjeseca provedena u pritvoru.

Za razliku od njih, vlasnik imotske tvrtke Skladgradnja Slaven Žužul do daljnjeg ostaje u Remetincu, jer je nadležno državno odvjetništvo danas zatražilo proširenje istrage. Potvrdio nam je to glasnogovornik Županijskog suda, sudac Krešimir Devčić.

Oštetio proračun

Kako doznajemo, tužiteljstvo u novom zahtjevu tereti Žužula za zloporabu položaja tešku oko 700.000 kuna, kao i za kazneno djelo zloporabe u gospodarskom poslovanju, kojom je za oko 7 milijuna kuna oštetio proračun RH, a stekao protupravnu imovinsku korist za Skladgradnju.

Podsjetimo, spomenuta petorka završila je u pritvoru potkraj studenog zbog sumnje da su, ugovorivši posao bojanja cijevi tunela Sveti Rok i Mala Kapela sa Skladgradnjom, napravili zloupotrebe teške najmanje 22 milijuna kuna.

Ispitani svjedoci

Tužiteljstvo tvrdi da je javni natječaj bio diskriminirajući, kao i da je ugovorena cijena bila prenapuhana, odnosno značajno veća od tržišne. Od 1. veljače svi su okrivljenici bili pritvoreni samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke koji su ispitani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:08