U ŠIBENIKU

FOTO: ODRŽANO 3. SVJETSKO PRVENSTVO UTRKE KARIĆA Točno u podne 26 sudionika krenulo je karićima s tvrđave Barone nizbrdo prema šibenskoj rivi

 
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Dražen Boban iz Prugova kod Sinja pobjednik je 3. svjetskog prvenstva utrke karića 'Velika nagrada grada Šibenika' što je održana u subotu u sklopu šibenske Adventure, jedinog 'plastic free' božićnog sajma u Hrvatskoj i najboljem Adventu na obali.

Boban je višestruki pobjednik utrke karića - pobijedio je 2015., u prvoj utrci te 2017.

Točno u podne, 26 sudionika krenulo je karićima s tvrđave Barone nizbrdo prema šibenskoj rivi gdje je bio cilj i gdje je u gradskom Perivoju Roberta Visianija, koji kao središte Adventure nosi ime 'Parkić', ujedno bilo i proglašenje pobjednika.

U utrci je sudjelovao i zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić.

"Imao sam dva cilja: dovršiti utrku i ne biti posljednji. Uspio sam oboje", rekao je dogradonačelnik te dodao kako je atmosfera u Šibeniku tijekom prosinca kao u špici sezone. Tome, kako kaže, pridonosi bogati glazbeni program na Adventuri i atraktivne manifestacije poput utrke karića.

Utrku je pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i šibenske Turističke zajednice organizirala Udruga za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija.

Inače, subotnjim sunčanim jutrom koje je privuklo veliki broj građana u 'Parkić', započelo je finale pripreme za doček Nove godine na otvorenom koji će u Šibeniku biti istovremeno na čak tri lokacije. Na glavnoj bini nastupit će Kiril Džaikovski i Kawasaki 3P, na drugoj The Frajle, a treća je bina na Trgiću namijenjena ljubiteljima elektroničke glazbe koja u Šibeniku po prvi put ima svoj 'stage', a nastupaju After Affair i Roof AW.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:30