SPASIO ŠTENE

FOTO: ON JE JUNAK DANA U VUKOVARU Komunalni radnik iz kontejnera čuo cvilež koji mu je sledio krv u žilama: 'Tresao se od straha, čudom je preživio!'

Dejan Selak sa svojim psima i (u krugu) štene izvučeno iz drobilice
 Privatan album

Kad je u petak ujutro krenuo na posao, 41-godišnji Dejan Selak, inače zaposlen u tvrtki Komunalac, nije ni sanjao da će postati heroj dana u rodnom Vukovaru.

Taman kad je krenuo prazniti u zemlju ukopan kontejner, čuo je cvilež od kojeg mu se sledila krv u žilama.

- Pregledao sam sve oko sebe, ali psa nije bilo nigdje. Tek nakon što sam otvorio poklopac kontejnera, spazio sam maleno crno klupko na dubini od barem dva metra. Bio je izvan sebe od straha - tresao se, plakao... Ušao sam unutra i izvadio ga iz smeća, brzo ga odnio u kamion i upalio grijanje jer je psić bio potpuno promrzao. Nisam se stigao ni okrenuti, a on je na toplome već spavao kao beba - prepričava Selak.

Štene je odmah odvezao u veterinarsku ambulantu Anubis Klub. Ondje su ga njihova djelatnica Donna Kovačev i volonterka Melita okupale, a uskoro će ga i cijepiti, čipirati te udomljavati.

Mališan ima samo mjesec i pol dana te svega dva i pol kilograma.

Dobio je ime Nino i za njega se traži dom bez lanca i boksa, gdje će biti dio obitelji.

Dejan Selak kaže kako ni trenutka nije dvojio što napraviti kad je čuo zavijanje nemoćnog šteneta u nevolji.

- Da je poklopac kontejnera i bio otvoren, ni odrasli pas ne bi mogao izići iz njega, pogotovo ovakva minijaturna beba. Čudom je preživio - rekao nam je komunalni radnik velikoga srca. I sam je, dodaje, vlasnik psa - donedavno je imao dva američka staforda, jedan je nedavno uginuo, ali ostala mu je kujica koju obožava.

Maleni Nino, okupan, čist i mirišljav, zahvaljujući volonterkama privremeno je smješten na sigurno i čeka da se netko zaljubi u njega i povede ga kući.

Potencijalni udomitelji i svi koji žele pomoći oko pokrivanja veterinarskih troškova mogu se porukom u inbox javiti Meliti koja je sudjelovala u spašavanju šteneta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:50