PIŠE RADOVAN MARČIĆ

GASTROKRITIČAR JUTARNJEG LISTA O INCIDENTU U NAŠEM GLASOVITOM RESTORANU Zašto mislim da će kuhar kojem su dali otkaz na kraju dobiti sudski spor

 
 

Najgori gosti restorana sigurno su oni koji sve znaju ili se prave da sve znaju o hrani. Takvi ne izluđuju samo osoblje restorana, nego i druge goste, pogotovo ako sjedite blizu njihova stola pa čujete njihovu konverzaciju.

Oni su stvarno nemogući. Uglavnom je riječ o nouveau riche ili snobovima svake fele koji po svaku cijenu žele pri odabiru jela konobaru pokazati da točno znaju što očekuju od naručenog i to do u najsitnije detalje, često namjerno postavljajući pitanja za koja misle da im konobar neće znati odgovoriti. Takvi su naučili više-manje svu francusku terminologiju i tehnike kuhanja, pa tako i naručuju - Juliene povrće te ako imaju barem dvanaest sati sporo pečenu Black agnus govedinu, pa se raspitaju o porijeklu mesa i o vremenu njegova odležavanja ako je nešto sotirano da ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 00:39