TEŠKE OPTUŽBE

HDZ: 'Bivši HDSSB-ov ravnatelj za reprezentaciju potrošio 700 tisuća kuna!' Šišljagić: 'Sva su izvješća prošla Skupštinu'

S obzirom da je riječ o enormnom iznosu, HDZ je pozvao DORH i krim-policiju da pokrenu istragu o ovom slučaju
 CROPIX

OSIJEK - Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije navodno je, prema tvrdnjama predsjednika osječkog HDZ-a Damira Kramarića, za troškove reprezentacije u 2011. godini potrošio najmanje 700 tisuća kuna. S obzirom da je riječ o enormnom iznosu, HDZ je pozvao DORH i krim-policiju da pokrenu istragu o ovom slučaju.

- Informaciju o tome dobili smo iz same ustanove, ali i od nekih ljudi iz HDSSB-a, stranke koja politički upravlja Zavodom i koja u njemu imenuje svoje kadrove na čelna mjesta. Navodno je riječ o iznosu od 700 tisuća do milijun kuna. Službene odgovore o tome tražili smo i od župana Vladimira Šišljagića i od novog ravnatelja ZZJZ-a Zlatka Pandžića, no konkretan odgovor nismo dobili. Ravnatelj nam je odgovorio da je naručio reviziju poslovanja za 2012. godinu, iako smo mi tražili podatke za 2011. - rekao je Kramarić.

Ravnatelj Zavoda u tom periodu bio je HDSSB-ov Stjepan Rudan, kojemu je nedavno istekao mandat, a na njegovo mjesto došao je drugi stranački kadar Zlatko Pandžić, do tada direktor Ukopa, tvrtke u vlasništvu Grada Osijeka, kojim također upravlja HDSSB.

- Pandžić je poznat kao njihov krizni direktor za krizne tvrtke, a Rudana su sada navodno uhljebili na mjesto financijskog direktora Ukopa. No, u ovom slučaju je puno važnije da se dozna je li točno da je ZZJZ u 2011. godini svakoga dana za reprezentaciju trošio najmanje 2.500 kuna . Ako je točno, to graniči s ludošću i bahatošću te tražimo konkretno očitovanje župana Šišljagića. Mi imamo indicije gdje je taj novac zapravo otišao, a o tome za sada mogu reći samo to da bismo uskoro mogli imati aferu auto - zagonetno je zaključio je Kramarić, ne želeći ništa konkretnije reći o svojim sumnjama u transfer novaca iz Zavoda.

Bivši ravnatelj Rudan nije se želio očitovati o optužbama iz HDZ-a. Samo je kratko poručio da je sve u njegova dva mandata odrađeno prema zakonu. Šišljagić pak odgovara kako su sva izvješća, među kojima i ono ZZJZ prošla Županijsku skupštinu te da nitko na njih nije imao primjedbi, „pa tako ni vijećnici HDZ-a.“

- S obzirom na ove navode zatražio sam detaljno financijsko izvješće Zavoda i kada ga dobijem očitovat ću se o svemu. Mi nećemo tolerirati nikakvo neprimjereno trošenje, a HDZ-u bi bilo bolje da objasni što su radili njihovi torbari kada se osnivala Osječka televizija. O navodnoj aferi auto ne znam ništa, a gospodinu Kramariću bio bih zahvalan da mi kaže ako nešto o tome zna te da slijedom toga podnese i kaznenu prijavu, jer mu je to i obveza - rekao je Šišljagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:44