JOŠ JEDNA RUNDA?

HDZ-ovac tvrdi su Hrvati već upisali 580 milijuna eura narodnih obveznica: ‘Moglo bi krenuti i novo izdanje‘

Šef HDZ-ova Odbora za poduzetništvo Petar Šimić uvjeren je u skoru odluku o proširenju alokacije.

Ilustrativna fotografija

 Blickwinkel/Alamy/Alamy/Profimedia/Blickwinkel/alamy/alamy/profimedia

Građani su u prva tri dana upisali čak 580 milijuna eura državnih obveznica - rekao je predsjednik HDZ-ova Odbora za poduzetništvo Petar Šimić na N1 televiziji u emisiji "Točka na tjedan".

- To je dokaz da smo dobro procijenili da će interes građana biti velik i uvjeren sam da će do srijede građani upisati čitav predviđeni iznos od milijardu eura, kao i da će uskoro ministar financija Marko Primorac donijeti odluku o proširenju alokacije - rekao je Šimić, kako prenosi N1.

Na pitanje misli li da će Vlada ponuditi više državnih obveznica već u ovom krugu izdanja, Šimić je odgovorio negativno, ali je rekao i kako smatra da će država vrlo skoro pokrenuti novo izdanje "narodnih" obveznica.

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić replicirao je Šimiću uvjeren kako država neće ići u novo izdanje narodnih obveznica jer bi to, kaže, bio udar na banke.

- S milijardom se možeš zaigrati, ali kada bi se izdalo deset milijardi eura državnih obveznica za građane, to bi automatski značilo da banke idu u dizanje pasivne i aktivne kamatne stope i u konačnici bi za potrošače sve bilo skuplje - rekao je Hajdaš Dončić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:01