'NEMA DOKAZA ZA ZLOČINE'

Hrvatska odustala od izručenja Tihomira Purde, Srbija ne odustaje

Ako je suditi prema riječima srbijanske ministrice pravosuđa Snežane Malović, Srbija će pokrenuti postupak protiv Purde, odnosno zatražit će njegovo izručenje
Vukovar, 100111.Obitelj Tihomira Purde koji je prije 5 dana uhicen u na granicnom prijelazu Zupanja-Orasje prema tjeralici Interpola Srbije na kojoj, kako se moglo doznati, nije opisano za sto se Purdu sumnjici, ali se spominje ratni zlocin protiv ranjenika i bolesnika. Tihomir Purda, danas 41-godisnjak, sudjelovao je u obrani Vukovara u jesen '91. u vukovarskoj cetvrti Borovo naselje, nakon pada vukovara odveden u logore u Srbiji. Na fotografiji Tihomir Purda.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

ZAGREB - Državno odvjetništvo izvijestilo je srbijanskog tužitelja za ratne zločine kako Hrvatska neće tražiti izručenje branitelja Tihomira Purde za počinjenje djela ratnog zločina jer je zaključilo da za to ne postoji osnovana sumnja, doznala je Nova TV od Purdina odvjetnika Krešimira Krsnika.

Takav zaključak proizašao je nakon ispitivanja tridesetak svjedoka , a cijela dokumentacija o ispitivanju i prikupljenim informacijama poslana je i u Beograd, na kojem je sad da odluči hoće li ustrajati na izručenju ili neće.

Ako je suditi prema riječima srbijanske ministrice pravosuđa Snežane Malović, Srbija će pokrenuti postupak protiv Purde, odnosno zatražit će njegovo izručenje.

- Ukoliko Republika Hrvatska ne zatraži izručenje Tihomira Purde, to će onda učiniti ministarstvo pravosuđa Srbije - kazala je Malović prošlog tjedna u Zagrebu, kad je postignut sporazum prema kojem će se napraviti revizija optužnica tadašnje Jugoslavije protiv državljana RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:22