STIŽE NOVI TALK SHOW

HTV: Ukidamo Latinicu. Istekao joj je životni vijek!

S HRT-a najavljuju i skori prestanak emitiranja emisije 'Lica nacije'
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Nakon punih sedamnaest godina emitiranja u ponedjeljak, 17. siječnja bit će emitirana posljednja Latinica, priopćeno je danas s HRT-a s kojeg dodaju kako je toj emisiji 'istekao životni vijek'.

Ukidanje Latinice provedeno je u sklopu uvođenja nove programske sheme, koje je počelo 1. siječnja ove godine, a pred Denisom Latinom je novi izazov - osmišljavanje nove unutarnjopolitičke emisije, kažu na Prisavlju.

- O odluci da se gasi Latinica nakon 17 godina emitiranja saznao sam pet minuta prije nego što je odaslano službeno priopćenje HRT-a. Nisam imao nikakvih indicija da bi se to moglo dogoditi - rekao je Denis Latin za Index.

Ovog tjedna HRT je krenuo s redizajniram Dnevnikom, a u glavnu fotelju središnje informativne emisije tako zasjeli su Sandra Križanec šefica osječkog dopisništva i Gordan Brozović , voditelj i novinar u informativnom programu. Urednički tim ojačao je i Josip Šarić.

Informativni program dosad je prestao s emitiranjem emisija 'Dossier.hr', 'Otvoreno' je zamijenio 'Dnevnikom 3', a 'Poslovni klub' 'Svijetom profita'. S HRT-a najavljuju i skori prestanak emitiranja emisije 'Lica nacije'.

U novoj shemi Informativni program priprema novu političku emisiju talk show formata. Novi talk show omogućit će, tvrde na HRT-u, veće sudjelovanje javnosti - u studio će se uvesti publiku a gledateljima omogućiti sudjelovanje u emisiji telefonskim uključivanjem. Emisija će se baviti svim aktualnim temama u Hrvatskoj, ali i svijetu. Ugostit će najrelevantnije goste iz područja kojima se bavi. HTV se priprema i za pokretanje novog news kanala HTV3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:25