DEMANTIJ

Ispravak članka: Angažirat ćemo odvjetnike i tužiti Marasa i Bernardića, čega su se oni odrekli?

HL ove godine nije isplatila uskrsnicu, ali je apsolutno netočno da je o neisplati uskrsnice postignut dogovor sa socijalnim partnerima
 Ranko Suvar/Cropix

Povodom članka objavljenog 2. srpnja 2020. godine na web stranicama Jutarnji.hr pod pod naslovom ‘Angažirat ćemo odvjetnike i tužiti Marasa i Bernardića, čega su se oni odrekli?‘, na zahtjev za ispravkom netočne ili nepotpune informacije objavljujemo ispravak Marija Jukića, povjerenika Republičkog sindikata radnika u Hrvatskoj lutriji d.o.o.:

Činjenica jest da Hrvatska lutrija ove godine nije isplatila uskrsnicu, ali je apsolutno netočno da je o neisplati uskrsnice postignut dogovor sa socijalnim partnerima, odnosno da su se svi radnici HL ,odrekli prava na isplatu uskrsnice.

Naime, na telekonferenciji održanoj 1. travnja 2020. godine na kojoj su sudjelovali predstavnici Uprave HL, odnosno poslodavca te predstavnici socijalnih partnera, odnosno sindikata koji zastupaju radnike u Hrvatskoj lutriji, Uprava je iznijela prijedlog da se radnicima ne isplati uskrsnica.

Ja, kao povjerenik Republičkog sindikata radnika, koji predstavlja zaposlenike HL udružene u Republički sindikat radnika bio sam protiv toga prijedloga, stoga je neistinita tvrdnja da je postignut dogovor sa socijalnim partnerima oko neisplate uskrsnice.

Posjedujem i zapisnik telekonferencije te Vam isti mogu i dostaviti ako smatrate da je potrebno.

Osim što je netočna, ova tvrdnja šteti i našem sindikalnom djelovanju u Hrvatskoj lutriji, jer nas prezentira kao konformistički, „žuti“ sindikat koji je produžena ruka poslodavca, odnosno Uprave, a ne glas radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:56