DEMANTI

Ispravak članka ‘Dug za lijekove prešao šest milijardi, osam bolnica ove godine nije uplatilo ni kune!‘

Ispravak objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13)

Vili Beroš i Zdravko Marić

 Ronald Gorsic/Cropix

Povodm članka koji je 4. svibnja 2022. godine pod naslovom "Dug za lijekove prešao šest milijardi, osam bolnica ove godine nije uplatilo ni kune!" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo zahtjev za ispravak informacije Specijalna bolnice za plućne bolesti u Rockfellerovoj ulici 3.

I. Podnositelj zahtjeva navodi da su objavljene sljedeće nepotpune i netočne informacije:

„Primjerice, OB Dubrovnik, OB Sisak, OB Varaždin, OB Zabok, OB Pakrac, OB Biograd, OB Knin i Specijalna bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj od prosinca su gotovo „zaboravile“ račune za lijekove, pa će ministar financija Zdravko Marić morati u rebalansu proračuna ponovno otvoriti državni „novčanik“ jer su dugovi za potrošene lijekove upravo došli na 6 milijardi kuna, od čega je 4 milijarde dospjelih, odnosno već su trebali biti plaćeni.“

II. Specijalna bolnica za plućne bolesti, Rockefellerova 3 je od 01.01.2022. godine do sada dobavljačima za podmirenje računa platila ukupno 3.106.879,40 kuna.

Pri tome posebno ističemo da o predmetnoj tematici kao i podacima relevantnim za objavu spomenutog članka u kojem se neistinito iznosi da je Specijalna bolnica za plućne bolesti jedna od osam bolnica koje nisu uplatile ni kune radi podmirenja duga za lijekove, nitko nije kontaktirao Specijalnu bolnicu za plućne bolesti radi pribavljanja točnih i provjerenih informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:12