REAGIRANJE

Ispravak članka 'VELIKA TUGA U STANKOVCIMA Ratni veteran i čovjek koji je čuvao Tuđmana poginuo pod kotačima automobila...'

Povodom članka objavljenog 4. siječnja 2018. godine na web stranicama jutarnji.hr pod naslovom "VELIKA TUGA U STANKOVCIMA Ratni veteran i čovjek koji je čuvao Tuđmana poginuo pod kotačima automobila. Pregazio ga je rođak s kojim je cijelu noć pio" na zahtjev za ispravkom netočne ili nepotpune informacije, objavljujemo ispravak Željka Kučića, zastupanog po punomoćniku Ivanu Petrusu, odvjetniku u Odvjetničkom društvu Vukušić Bokan i partneri d.o.o.

"U navedenom članku se navodi kako je Tihomir Morić „…poznat javnosti jer je bio u osobnom osiguranju prvoga hrvatskoga predsjednika te je on 18. ožujka u Benkovcu oduzeo pištolj atentatoru Bošku Čubriloviću".

Navedeni navod nije točan s obzirom na to da je povijesna činjenica da je Željko Kučić 18. ožujka 1990. godine u Benkovcu spriječio pokušaj atentata na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, na način da je svladao atentatora Boška Čubrilovića i istomu oduzeo pištolj.

Ovaj ispravak se objavljuje sukladno odredbama članka 40. st.1. i dr. Zakona o medijima (Narodne novine broj: 59/04, 84/11, 81/13) , a kako se povijest ne bi mijenjala."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:39