ISPRAVAK

IVAN BRLEKOVIĆ 'Nikad nisam rekao da je Davor Šuker jedva završio osnovnu školu, i to prva četiri razreda u jednom danu u Doboju'

Ispravak netočnih i nepotpunih informacija objavljenih u članku "ŠUKER TUŽIO BRLEKOVIĆA ZBOG KLEVETE "Da sam ga htio klevetati, rekao bih što mi je o njemu govorio Pokrovac ili da je jedva završio osnovnu školu..." Članak je objavljen na portalu Jutarnjeg 21. lipnja 2017., a autor teksta je Hajdi Karakaš Jakubin:

Dana 21. lipnja 2017. održana je rasprava na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, u kaznenom postupku koji se vodi protiv mene po tužbi predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera zbog kaznenog djela klevete.

Na toj raspravi iznio sam opširnu obranu koju je Vaša novinarka, cijenjena gospođa Karakaš korektno prenijela unatoč brzini iznošenja i svoj složenosti nekih dijelova moje obrane.

Pretpostavljam da je upravo iz ta dva razloga u spomenutom članku pogrešno i netočno navedeno da sam tom prilikom rekao: "ili da je jedva završio osnovnu školu, i to prva četiri razreda u jednom danu u Doboju'.

Sadržaj i smisao ove moje izjave u bitnome je drukčiji. U svojoj obrani ja ističem da o gosp. Šukeru ne želim javno govoriti niti me zanima njegova prošlost i privatni život. U suprotnom, kad bih imao namjere klevetati ili sramotiti gosp. Šukera onda bih mogao iznijeti neke pojedinosti koje sam čuo od ljudi koji su dobro poznavali gosp. Šukera ili koje su objavljivane u našim i stranim medijima. U kontekstu toga je i moja izjava da je gosp. Šuker ekspresno završio srednju školu u jednom gradu u susjednoj Bosni i Hercegovini iako se prije toga mučio s osnovnom školom u Hrvatskoj. Dio rečenice u predmetnom članku: 'i to prva četiri razreda u jednom danu u Doboju' uopće nije izrečena s moje strane.

Ovakve moje navode u bitnome potvrđuje i sadržaj raspravnog zapisnika od 21. lipnja 2017. godine.

S poštovanjem, Ivan Brleković, mr. iur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:34