NOVI MOST SURADNJE

Jadranka Kosor srpskom premijeru darovala CD vrijedan osam milijuna eura

Zagreb, 140510Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastala se sa predsjednikom srbijanske vlade Mirkom Cvetkovicem u banskim dvorima na Trgu sv. Marka gdje mu je urucila hrvatski prijevod pravne stecevine Europske unije.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je u Zagrebu da je Srbija spremna povući tužbu protiv Hrvatske ako se postigne bezuvjetni dogovor o istovremnom meuđsobnom povlačenju tužbi za genocid.

Premijerka Jadranka Kosor je rekla da odluku o povlačenju hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid može donijeti samo Vlada Hrvatske. Pri tome je istaknula kako tome nije još razgovarano.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Kosor je istakla da je važno da Hrvatska i Srbija sarađuju i tako otvaraju nove mogućnosti.

- Gledam samo na budućnost - rekla je Kosor i dodala da Hrvatska podržava ulazak Srbije u eurointegracije nakon čega je Cvetkoviću predala CD s prijevodima pravnih dokumenata EU na hrvatskih jezik.

Te prijevode je još u ožujku 2009. ondašnji premijer Ivo Sanader obećao tadšanjem srpskom premijeru Vojislavu Koštunici.

Riječ je o 100 tisuća stranica zakona i regulativa Europske unije. Hrvatska je u te prijevode, procijenjeno je, uložila osam milijuna eura.

- Mi ćemo morat još raditi na tome jer hrvatski i srpski imaju određene razlike. Istovremeno, možda nam je još i bitnije iskustvo Hrvatske u pregovorima sa EU - rekao je potpredsjednik srpske Vlade Božidar Đelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 09:42