OGLASIO SE BIVŠI ŠEF HDZ-a

KARAMARKO O ČOVJEKU KOJI JE IZRAĐIVAO LAŽNE SMS-ove ZA MAMIĆA 'Vidio sam ga samo jednom u životu...'

Tomislav Karamarko
 Goran Mehkek / CROPIX

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je za N1 da je Franju Vargu, koji se našao pod sumnjom da je krivotvorio famoznu prepisku bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i drugih osoba, a koje je početkom ljeta Zdravko Mamić prezentirao javnosti kako bi dokazao da mu DORH “podmeće”, vidio samo jednom u životu.

Vezano uz rekonstrukciju navodne krađe glasova na izborima 2015., prijatelji su Karamarku sugerirali Vargu kao stručnjaka, no od te rekonstrukcije na kraju nije bilo ništa, reko je Karamarko za N1.

Varga je navodno USKOK-u rekao da su se njegovim uslugama koristili i Karamarko i potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić.

Podsjetimo, Tomislav Karamarko potvrdio nam je jučer da se s Franjom Vargom pobliže upoznao 2017. godine. Poznavao ga je iz MUP-a, ali ne toliko dobro, te su se intenzivnije počeli družiti nakon što se Karamarko povukao iz politike. Zadnji put su se čuli prije 20-ak dana, kad ga je Varga kontaktirao da mu financijski pomogne jer mora na operaciju. Doznajemo da mu je ponekad Karamarko znao poslati novac kako bi mu pomogao.

Najnoviju informaciju prema kojoj je policija prije tjedan dana snimila Brkićev razgovor s Vargom, a nakon toga je Varga dobio upozorenje da je pod kriminalističkom obradom, Milijan Brkić je prokomentirao tek dvjema kratkim SMS porukama. “Hahaha”, napisao je u prvoj, a u drugoj je konstatirao da su takve optužbe - glupost. Na pitanje o tome u kakvom je odnosu s Vargom, Brkić nije odgovorio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:29