KOLAN NA PAGU

Kosor otvorila novu siranu: Klanjam se ljudima poput Gligora

Kolan, Pag, 170710Danas je premijerka Jadranka Kosor u Kolanu na otoku Pagu otvorila novu siranu Gligora. Sirevi iz sirane Gligora dobivaju najprestiznije nagrade i priznanja. Na slici Ivan Gligora i premijerka Jadranka Kosor.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Miskovic / CROPIX

PAG - U Općini Kolan na otoku Pagu predsjednica Hrvatske vlade Jadranka Kosor otvorila je novi pogon sirane „Sirena - mala sirana“ u vlasništvu Ivana Gligore iz Kolana.

- Došla sam se pokloniti čovjeku koji je svojim radom i odricanjem postigao nevjerojatan uspjeh i izgradnjom modernog pogona pokazao kako se i u vrijeme krize može napraviti puno i iskoristiti novac iz pretpristupnih fondova. Čestitam od srca obitelji Gligora i svim mještanima Kolana, želim vam i dalje nizanje uspjeha i priznanja za vaše sireve i proglašavam novi pogon sirane otvorenim - rekla je premijerka Kosor i naglasila kako su joj mještani Kolana priredili jednu od najsrdačnijih i najljepših dobrodošlica.

Domaćin i vlasnik sirane Ivan Gligora predstavljen je kao najveći i najhrabriji gospodarstvenik u povijesti Kolana. Gligora je poželio dobrodošlicu premijerki Kosor, potpredsjedniku Vlade RH Božidaru Pankretiću, ministrima Božidaru Kalmeti, Petru Čobankoviću i Đuri Popijaču, predsjedniku Hrvatske gospodarske komore Nadanu Vidoševiću te svim državnim tajnicima, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima, načelnicima i drugim gostima.

- S novim pogonom naše obiteljske sirane povećali smo preradu mlijeka s 500 na 5000 litara dnevno, a imamo mogućnost prerade 20 000 litara mlijeka dnevno. Koristimo isključivo mlijeko iz Zadarske županije s naglaskom na ovčje mlijeko s otoka Paga. Zapošljavamo 25 ljudi i surađujemo sa 160 domaćinstava od kojih otkupljujemo mlijeko i koji od nas imaju redovita primanja. Naši sirevi poznati su po nagradama i priznanjima za vrhunski okus, a od ove godine imamo i maksimalne tri zvjezdice za vrhunsku kvalitetu. Zahvaljujući hrabrosti i želji te desetljećima truda uz pomoć SAPARDA sada otvaramo ovaj pogon koji je jedan od najljepših i najsuvremenijih u Hrvatskoj i u Europi - rekao je Gligora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 14:39