KOMENTAR B. VLAŠIĆA

Kuhača na kojoj su tragovi krvi govori o ljudima kojih se treba čuvati, a ne ih zapošljavati

Udariti slabiju osobu kuhačom, udariti je da ostane krvavi trag na kuhači je osobito sadistički
 Danijel Soldo/Cropix
Objavljeno: 13. kolovoz 2020. 14:56

Mora biti zadnji bolesnik netko tko kuhačom mlati vlastitu kćer. “Sjećam se vike i galame. Sjećam se i svoje krvi, ostavio ju je na kuhači”, napisala je djevojka, žrtva kućnog nasilja. Mlatio ju je otac. Ustvari, mlatio ju je bolesni psihopat..

Što misli takva osoba kada udari djevojčicu kuhačom? Postoji li arsenal poniženja u takvim g Udariti slabiju osobu kuhačom, udariti je da ostane krvavi trag na kuhači je osobito sadističkilavama pa onda biraju koje će biti prigodno za sjećanje cijelog života na oca, osobu iz čijih bi ruku trebali dolaziti samo zagrljaji. “Sjećam se i dana, još iz osnovne škole, kada sam htjela otići na sladoled pa umjesto pet kuna dobila vratima u glavu, ali to je u redu, tako očevi vole svoju djecu, zar ne???

Sjećam se da više ne mogu podnijeti juhu jer smo sjedili za stolom dok je nismo pojeli, makar pao i mrak. Sjećam se vike i galame, sjećam se kako je mami gurao papir u usta, sjećam se divljačkog pogleda dok su mu ruke bile oko njezina vrata...”, tako je Petra Šipura opisala nasilje kojem je bila izložena kao djevojčica. Mora da rijetko kada posegne za sladoledom. Njezin ju je otac, Igor Krizmanić, mlatio, očito je tukao cijelu obitelj, a Šipura je pisala o tome u Facebook grupi #spasi me. Djevojke i žene su tamo pisale o zlostavljanjima i nasilju kojem su bile izložene.

Igor Krizmanić bio je član HDZ-a dok se nije saznalo da je bio kućni nasilnik i zlostavljao obitelj koju je imao prije 15 godina. Kontakti koji su nakon toga opstali s bivšom suprugom i s djecom bili su imovinske prirode. Na sudu je kćeri vikao: “Kurvo, lažeš”, napisala je u Facebook postu. I onda je uslijedilo javno obračunavanje, Krizmanić je najavio da će tužiti vlastitu, danas 26-godišnju kćer, ona ga je prijavila državnom odvjetništvu, a nakon toga emigrirala iz Hrvatske. Shvatila je da u ovoj zemlji ne može očekivati ništa dobro pa je odselila. U međuvremenu je zbog ovoga Igor Krizmanić izletio iz HDZ-a, a nedavno je pronašao novi posao.


U Javnoj ustanovi Sportski objekti Požega su shvatili da im, usred pandemije i mjera ograničavanja okupljanja, treba realizator sportskih programa, baš taj Igor Krizmanić. Zahvaljujući otezanju i sitnim formalno-pravnim trikovima uspio je dočekati okončanje postupka zapošljavanja s potvrdom o nekažnjavanju do 2. srpnja i dobiti posao. Anto Brkić, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega je izjavio:

“Ja ne znam je li protiv Krizmanića podignuta optužnica, on je nama uredno predočio uvjerenje o nekažnjavanju. Nakon što odradi otkazni rok na sadašnjem radnom mjestu, započet će radni odnos kod nas”, i tako zaključio cijeli slučaj, iako je vjerojatno i na ulici mogao saznati da je Krizmanić zbog kućnog nasilja izbačen iz HDZ-a i da je njegova kći od njega pobjegla u inozemstvo.

To je ono kada su na pozicijama ljudi koji misle da su pametni ako su naizgled zeznuli sustav. To je logika prevaranata, vjeruju da ako na prvu nešto izgleda ispravno, da su oni ispravni. Ne. U ovom slučaju su doveli do toga da Anto Brkić, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega, zapošljava čovjeka osumnjičenog za obiteljsko nasilje.

A kada u javnosti kaže da on ne zna ništa o tome, to je kao da mu je sam dodao novu kuhaču. I siguran znak da bi se trebalo riješiti takvih ravnatelja jer očito nisu dorasli poslu namijenjenom ljudima. Svakako se sjetiti pri produljenju ugovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:29