VELIKI NAPREDAK

Lavina mama objavila novu snimku: ‘Prije par tjedana bi završila na nosu da je ovo probala! Ostavlja me bez riječi!‘

Podsjetimo, Lavi je dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija, zbog čega je djevojčica morala otputovati na liječenje u SAD

Lava Petrušić

 Petra Petrušić/

Majka djevojčice Lave, Petra Petrušić, na svom je Facebooku objavila novi napredak djevojčice koja se sada sama uspjela dići na noge.

- Ostavlja me bez riječi iz dana u dan. Prije svega nekoliko tjedana, ne da ovo nije mogla, nikad nije ni probala, ali i mi i ona smo znali da je ravno nemogućem i da bi završila na nosu, ako bi ovo uopće uspjela izvesti.

Danas se pravila važna po parku.

Toliko je slobodnija i sretnija. Toliko više interakcije s drugom, većom djecom ima. Djecom svog uzrasta.

Došla je iz parka i rekla mi - igrala sam se s curicom. Ona priča engleski, znaš. Ali nema veze i ja sam onda pričala engleski, malo.

Lava lavice, napisala je majka malene Lave.

Podsjetimo, Lavi je dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija, zbog čega je djevojčica morala otputovati na liječenje u SAD. Obitelj je zato početkom godine pokrenula humanitarnu akciju i u samo 25 dana, zahvaljujući brojnim uplatama iz Hrvatske i cijele regije, prikupila 2,4 milijuna eura za liječenje Zolgensmom.

Napredak djevojčice vidljiv je svakog dana sve više, pa je tako njezina majka nedavno objavila snimku kako ona samostalno hoda uz pridržavanje, dok prije nije mogla ni stajati bez ortoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:28