1. Gospođo Marija, bili ste manekenka, trgovkinja, poslovođa, uzgajali voće i povrće u plastenicima... Pa kako ste postali Mara Uštipak?
- Roditelji su mene i sestru naučili radu, dostojanstvu i časti, ako želiš nešto imati, radi i zaradi. Jedno vrijeme prodavala sam kuhani kukuruz šećerac, dok me na Brnaškom derneku nisu oduševili uštipci. Pojela sam ih 13 komada, koliko su bili dobri i pitala ženu za recept. Obično ljudi nešto muljaju oko tajnosti, ali gospođa mi je dala recept bez problema.
2. Pa u čemu je tajna?
- Nema tu tajne, tu je sve do ruke. Brašno, ali ne bijelo, mlijeko, voda, sol, jaje, i može a ne mora, malo rakije. Najvažnije je da ulje ne smije biti prevrelo, jer tijesto doživi šok, dignu se mjehurići. Tko kaže da mora bit prevrelo, neka mi dođe da mu ja...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....