NESTALA SLAST

Ima li čokolade u čokoladi? Sve manje, a neke se kompanije time hvale i investitorima

Inflacija i klimatske promjene mijenjaju čokoladu kakvu poznajemo, a potrošači to često ne primjećuju

Ilustracija, čokolada

 Eugene Hill/imagebroker/profimedia/Eugene Hill/imagebroker/profimedia
Inflacija i klimatske promjene mijenjaju čokoladu kakvu poznajemo, a potrošači to često ne primjećuju

Čokolada je kao matematika - točno se zna koliki je omjer kakaa i mlijeka potreban da se dobije fina mliječna tabla, no kad se u tu računicu pribroji faktor inflacije, rezultat se drastično mijenja, iako će tek rijetki primijetiti.

Zato je i bilo moguće da prođe i nekoliko godina prije nego što će potrošači diljem svijeta shvatiti kako su iz njihovih omiljenih proizvoda misteriozno nestali nazivi mliječne čokolade, da su se opisi ponešto izmijenili, o okusima da i ne govorimo.

image

Trend su manji formati čokolada, kažu iz Kraša

Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Uzmimo za primjer Hersheyjev Mr. Goodbar - slatko koje se nekad reklamiralo kao "mliječna čokolada s kikirikijem", a taj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 14:41