BRANKO DUKIĆ

‘Možda i nismo bili u najboljoj formi, ali u iduće četiri godine imat ćemo novi vid razmišljanja‘

Novi stari gradonačelnik Zadra rekao je kako će i dalje služiti građanima koji su prepoznali sve što su dosad napravili.
Branko Dukić
 Jure Miskovic/Cropix

Novi stari gradonačelnik Zadra Branko Dukić kazao je u nedjelju nakon DIP-ove objave rezultata u drugom krugu lokalnih izbora kako će i dalje služiti građanima koji su prepoznali sve što su dosad napravili.

"Nastavljamo raditi, dolaze nova vremena, možda u nekim stvarima i nismo bili u najboljoj formi, ali vjerujem da ćemo u sljedeće četiri godine imati jedan novi vid razmišljanja za grad Zadar. Na nama je da se svi nađemo na istim programskim osnovama, da grad raste dalje jer ne želimo da stane. Građani su za to dali glas", poručio je.

Novinare je zanimalo koliko je spreman na kompromise ako će potencijalni partneri u Gradskom vijeću tražiti neke ustupke.

"Vjerujem da će razum uvijek prevladati. Moramo se najprije naći pa ćemo onda vidjeti što možemo učiniti po programskim osnovama. Proračun za ovu godinu smo donijeli, morat ćemo ga vjerojatno revidirati s obzorom na covid krizu. Ne vjerujem da će itko biti protiv neke škole, vrtića, ceste, kanalizacije, protiv razvoja ovoga grada", kazao je Dukić.

Božidar Longin, ponovno izabrani župan Zadarske županije, zahvalio je biračima koji su mu dali glas i protukandidatu Ivici Žuveli na korektnoj borbi.

"Kampanja nije bila negativna, očekujem od njega da ćemo u Županijskoj skupštini raditi na dobrobit cijele županije. Mi smo imali protiv sebe veliki val, ne samo u našoj županiji, bilo je dosta udruženih snaga da HDZ izgubi, ali nije izgubio. Dobili smo izbore u 29 od 35 jedinica lokalne samouprave, tamo gdje smo izgubili to je plod sitnica na terenu. Poradit ćemo na tome da se ne ponovi", dodao je Longin.

Predsjednik Županijskog odbora Božidar Kalmeta kazao je kako je HDZ iz još jednih izbora izašao kao pobjednik, pobijedivši i u dvije najveće bitke - za zadarskog župana i gradonačelnika. Ipak, neke stvari će se morati mijenjati i to najviše zbog nezavisne liste Enija Meštrovića, o kojoj će ovisiti većina u Gradskom vijeću.

"Nakon izbora ipak neće biti sve isto kao do sada. Mi smo kroz Enija Meštrovića i njegovu nezavisnu listu dobili poruku građana Zadra i morat ćemo se naučiti jednoj novoj situaciji kada više nemamo apsolutnu većinu u Gradskom vijeću. Bit će tu puno razgovora, tolerancije, međusobnog uvažavanja, što na kraju i nije loše", ustvrdio je Kalmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:46