VRHUNAC SEZONE

Na Makarskom primorju odmara se više od 55.000 gostiju; gužve u lukama i na cestama

Vrlo malo slobodnih mjesta preostalo je jedino u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika

Makarska

 Ivo Ravlic/Cropix

Pretposljednji srpanjski vikend na Makarskom primorju protječe sa znatno povećanim prometom na cestama i gužvama u trajektnim pristaništima, a prema podacima turističkih ureda tamo se odmara oko 55.000 domaćih i stranih gostiju.

Na državnoj cesti D8 vozi se usporeno u dugim kolonama, s manjim zastojima, dok se velike gužve stvaraju na prilazima turističkim mjestima a posebno Makarskoj. Na cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je povećan, odvija bez zastoja i ograničenja s kraćim čekanjima na naplatnim kučicama, dok na cesti Makarska – Vrgorac nema većeg povećanja prometa.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin na kojoj plovi trajekt Ston, u svih pet današnjih i jednom izvanrednom plovidbom je popunjen, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije.

S Brača prema Makarskoj trajekt je uglavnom popunjen.

Na liniji Drvenik – Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, dok za povratak s Hvara čekanja na ukrcaj prema kopnu su vrlo kratka.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu sa zakašnjenjem kao i iz Splita gdje je kašnjenje autobusa u dolasku skoro sat vremena.

Inače, na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi oko 55.000 domaćih i stranih gostiju. Najviše ih je u Makarskoj oko 16.000, u Baškoj Vodi više od 10.700, u Općini Gradac ih je oko 7.600 dok ostali turisti odmor provode u manjim mjestima na Primorju.

Hoteli, prema informacijama iz turističkih ureda i hotelskih kuća, ugošćuju više od 14.000 gostiju, posluju popunjeni, a za nastavak ljetnog odmora preporuča se prethodna rezervacija smještaja. Kuće za odmor su uglavnom popunjene pa se također preporuča prethodna rezervacija smještaja, a vrlo malo slobodnih mjesta preostalo je jedino u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2022 13:18