VESNA ŠKARE OŽBOLT

‘Ne, niste se zabunili, nije ‘91. godina. 2021. je godina, a Škoro opet odlazi! A evo i jedne autobiografske...‘

Škorina protukandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba reagirala je na ostavku šefa Domovinskog pokreta
Vesna Škare Ožbolt i Miroslav Škoro
 Damir Krajac/ Damjan Tadic/Cropix

Miroslav Škoro ranije danas na Facebooku je objavio da podnosi ostavku na sve funkcije u Domovinskom pokretu, a za Jutarnji list rekao je kako njegova ostavka na mjestu predsjednika stranke ne znači prestanak bavljenja politikom.

Hrvatski političari iznenađeni su Škorinom iznenadnom odlukom, a maloprije se na Facebooku oglasila i Vesna Škare Ožbolt.

- Ne, niste se zabunili, nije '91. godina. 2021. je godina, a Škoro opet odlazi - započela je Vesna Škare Ožbolt svoj komentar na ostavku Miroslava Škore koji je objavila na društvenim mrežama.

- A predizborna obećanja? - pita u nastavku Škare Ožbolt i nastavlja:

- Škoro je u svim svojim kampanjama manipulirao emocijama, odnosno emotivnom ranjivošću naših branitelja, kiteći se lažnim domoljubljem i patriotizmom. Nisko se Škoro koristio teškim uspomenama na Domovinski rat svih nas, ali posebice hrvatskih branitelja, kojima su te uspomene emotivna okosnica. A sve je to činio da bi od sebe napravio političara.

Sad dolazimo u situaciju - što nakon što date glas Miroslavu Škori? Ništa. Sva obećanja i silno domoljublje zaboravite, trobojnica više nije važna, a Domovinski je rat samo vaša vlastita uspomena. Njegova nije, jer je otišao, kao što odlazi i sad.

Zašto ovo sve govorim? Jer smatram da Miroslav Škoro duguje ispriku svim Zagrepčanima, i svim hrvatskim građanima, a povrh toga, svim hrvatskim braniteljima, čije je povjerenje izigrao, kojima je svoje lažno obećanje dao, i koje ponovno napušta".

- I za kraj jedna, očito, autobiografska: „Da ne lutaju oni sto putuju; Oni sta odlaze; Neka upamte svoj dom” - završila je Vesna Škare Ožbolt, a uz objavu je priložila i Škorinu pjesmu 'Zašto lažu nam u lice'.

Škare Ožbolt je tijekom kampanje za lokalne izbore u Zagrebu Škoru optužila za više manipulacija i zloporaba, i to na njenu štetu, radi čega je podnjela i kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:14