SRCE SEZONE

Nekad je ovo bio udarni vikend, a danas? Nema gužve, ali brojke su iznenađujuće dobre...

Dobra je vijest da, iako su brojke manje nego prošle godine, u Lučkom kažu da ipak rastu
 Ivo Ravlić/Cropix

U Hrvatskoj se trenutačno odmara oko 700.000 stranaca. No po prizorima na graničnom prijelazu Bregana, u splitskoj trajektnoj luci ili na naplatnim postajama Lučko, teško bismo pogodili da je riječ o srcu sezone, piše Dnevnik.hr.


Dobra je vijest da, iako su brojke manje nego prošle godine, u Lučkom kažu da ipak rastu. ''Iz tjedna u tjedan nam negdje oko 5 posto rastu promet i prihodi. Zadovoljni smo, obzirom na situaciju kakva je'', kaže Krešimir Vuksan, pomoćnik direktora naplate cestarine u HAC-u.


Dodaje da ostatak sezone ovisi o koronavirusu. ''O tome kakvo će biti okruženje, i ovo s Nizozemskom, BiH, Srbijom. Primjerice na dionici Zagreb-Lipovac bilježimo dosta manji promet jer državljani BiH i Srbije dosta manje putuju zbog ograničenja, ne mogu se vraćati u svoje zemlje, taj dio nas malo zabrinjava'', otkrio je Vuksan.

A središnja Istra u srpnju je na gotovo 90 posto lanjskog prometa. Kuće na osami s bazenom pune su, kažu iznajmljivači, od onog trena kada su se granice otvorile, pa pojedina mjesta bilježe porast broja dolazaka i do 20 posto. Gosti iz Njemačke, Austrije i iz Belgije trenutačno su najbrojniji koji uživaju u svemu onome što im donosi odmor u središtu Istre, a ne uključuje samo sunce i more, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:09