OTKUD MU NOVAC?

Objavljene nove pojedinosti: Kako je Penavin sin (19) postao vlasnik zemljišta za 140 tisuća kuna

S obzirom na to da je Penavin sin punoljetan, vukovarski gradonačelnik ovu nekretninu nije morao unijeti u imovinsku karticu
Ivan Penava



 
 Vlado Kos/Cropix

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava prije tjedan je dana otkrio Jutarnjem kako je njegov 19-godišnji sin Ante za 136.000 kuna kupio poljoprivredno zemljište na području Mikluševaca. Telegram je sada došao u posjed kupoprodajnog ugovora iz kojeg je jasno da je Ante Penava zemljište kupio od Vukovarca Đuke Mudrog i to u travnju prošle godine.

Na spomenuti iznos morao je platiti i 4080 kuna poreza na promet nekretnina pa je ovaj posao Penavu mlađeg stajao ukupno 140.080 kuna.

S obzirom na to da je Penavin sin punoljetan, vukovarski gradonačelnik ovu nekretninu nije morao unijeti u imovinsku karticu.

Jasno, odmah nakon što se ova informacija pojavila u javnosti mnogi su postavili pitanje otkud 19-godišnjem studentu 140.080 kuna, odnosno, oko 18.500 eura.

Telegramov novinar Drago Hedel tvrdi da se odgovor na to pitanje može tražiti u rubrici "novčana kunska ili devizna štednja" imovinske kartice Ivana Penave.

Naime, Penava je u srpnju 2019. prijavio ušteđevinu od 46.000 eura, a nakon što je njegov sin 24. travnja prošle godine kupio zemljište vrijedno 140.800 kuna, devizna ušteđevina Ivana Penave pala je na 30.000 eura, dakle 16.000 eura manje.

Ipak, Penava je u izjavi Jutarnjem ustvrdio da je većinu tog novca dao njegov otac.

- A neću kriti da sam i ja pomogao financijski koliko je trebalo. To je moja obitelj i ne vidim što je tu sporno, pogotovo jer su sve oranice kupljene od fizičkih osoba, a ne od države ili Grada Vukovara. Moj je otac u mirovini i odlučio je postaviti temelje neke OPG priče u koju je uključio svoga unuka, odnosno moga sina, a ja sam im pomogao koliko sam mogao i pomagat ću i ubuduće, pri čemu sigurno neću koristiti svoju poziciju da bih im osigurao bilo kakve povlastice, poručio je Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:38