VELIKA ŠKRTICA

Oprez, prevaranti su sve lukaviji: Ovih pet stvari morate obavezno napraviti da zaštitite svoj bankovni račun!

Saznajte koje greške prevaranti najčešće rade, kako razlikovati autentičnu od lažne poruke banke, koje su najčešće greške u lažnim mailovima...
 Jutarnji List

Prevaranti su sve lukaviji, a u poučnom videu Velike Škrtice možete pogledati i kojim se sve trikovima služe kako bi se domogli vaših osobnih i povjerljivih podataka te vas na kraju, moguće, i poprilično financijski oštetili.

Godišnje čak 1500 potrošača u Hrvatskoj nasjedne na takozvani phishing - lažne poruke banaka putem kojih prevaranti prikupljaju podatke kao što su OIB, PIN ili IBAN, i to uglavnom iz razloga što nisu bili dovoljno pažljivi niti su prije slanja podataka provjerili tko im se točno i zašto obraća.

A za prepoznati da je u pitanju phishing nije potrebno previše vremena - u našem videu točno možete saznati koje greške prevaranti najčešće čine kad vas kontaktiraju, kako možete razlikovati autentičnu od lažne poruke banke, koje su najčešće greške u lažnim mailovima i kako se općenito možete obraniti od ovakvih vrsta prevara.

Za vas smo pobrojali i prikupili točno pet pravila uz pomoć kojih ćete sigurniji biti i vi i vaš bankovni račun, i koji će vam pomoći da noću malo bolje spavate.


Imate prijedlog za veliku škrticu?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image
Jutarnji List
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:24