OTROVNE STRELICE

OTKRIVAMO TKO JE ČOVJEK KOJI JE NAVODNO PRIJETIO LJUDIMA MILANKE OPAČIĆ Teške riječi bivše SDP-ovke odnosile su se na bivšeg Milanovićevog ministra

 
 Paun Paunovic / CROPIX

Bivša zastupnica SDP-a Milanka Opačić jutros je novinarima u Saboru potvrdila ono o čemu je prvi pisao Jutarnji list - da prelazi u Bandićev tabor, u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika.

Nakon konferencije za novinare Opačić je u razgovoru za Jutarnji list decidirano odbacila spekulacije da je njen prelazak u Bandićev klub politička trgovina i da će biti nagrađena mjestom u Gradskoj upravi ili Zagrebačkom holdingu nakon što joj istekne saborski mandat.

- Ne pada mi na pamet da radim u zagrebačkoj gradskoj administraciji ili u Holdingu - rekla je bivša SDP-ovka Milanka Opačić za Jutarnji.

Tvrdi da se saborskom klubu Milana Bandića odlučila priključiti zato što joj je kao zastupnici jako teško efikasno djelovati mimo Kluba zastupnika. A zašto ste od svih saborskih klubova odabrali baš Bandićev?

- Zbog dvije stvari. Prvo, to je jedini Klub zastupnika koji okuplja nezavisne zastupnike i u kojem zastupnici mogu zaista djelovati nezavisno. A drugo, ja sam socijaldemokratkinja i ne mogu stoga biti članicom klubova liberalnih stranaka poput HNS-a ili GLAS-a. A u Most ni mrtva ne bih mogla - kaže Opačić.

To što je prešla u saborski klub koji je dio parlamentarne većine, tvrdi, ne znači da će glasati za svaki Vladin prijedlog.

- Glasat ću po svojoj savjesti od točke do točke dnevnog reda - rekla je.

Na jutrošnjoj konferenciji za medije Milanka Opačić rekla je, među ostalim, i da su ljudima koji su joj pomagali u njenom radu kao nezavisne zastupnice prijetili - otkazima.

Nakon tiskovne konferencije, doduše neslužbeno, dobili smo detaljnije objašnjenje te tvrdnje.

- Prije desetak dana predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk pozvao je djelatnice koje rade u stručnoj službi SDP-ova kluba i rekao im da će dobiti otkaz ako više išta učine za zastupnike koji su napustili SDP - Zdravka Ronka, Miranda Mrsića i Milanku Opačić. Riječ je o tome da su im službenici pomagali u nekim tehničkim stvarima i pripremi saborskih materijala za sjednice - tvrdi naš izvor.

Šef SDP-ova Kluba zastupnika Arsen Bauk osvrnuo se u razgovoru za Jutarnji list na te optužbe.

- Suradnici koji rade u stručnoj službi Kluba zastupnika SDP-a mogu obavljati poslove samo za članove i članice našeg Kluba. I čudim se bivšim članovima i članicama našeg Kluba koji službenike SDP-ovog kluba dovode u neugodnu situaciju tražeći od njih da budu nelojalni stranci i Klubu u kojem su zaposleni. I umjesto da SDP-u vrate svoje saborske mandate, što bi bilo moralno, oni još žele koristiti usluge naše stručne službe i uvlačiti službenike koji rade za tri puta manje plaće od njih u svoje sitne politikanske igre. Dakle, puno je logičnije to što sam ja upozorio službenike nego to što su oni izdali svoje birače i stranku. Mislim da je takvo ponašanje nečuveno i besramno. Suzdržat ću se od neke teže riječi kojom bih okarakterizirao njihovo ponašanje - rekao je Bauk.

Nakon prelaska Milanke Opačić u tabor zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića otvorilo se i pitanje hoće li možda Opačić biti na Bandićevoj listi na izborima za Europski parlament u svibnju 2019. godine ili na njegovoj listi na idućim parlamentarnim izborima.

- Kako stvari zasad stoje Milanka Opačić će nakon 28 godina u politici nakon završetka ovog saborskog mandata napustiti politiku i baviti se nečim što nema veze s politikom. Kaže da ima života i izvan politike - neslužbeno doznajemo iz njenog kruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 15:50