POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Ovo je najskuplji stan u Hrvatskoj: Prodaje ga Horvatinčićev sin, a cijena je ‘boli glava‘!

Ovaj dvoetažni stan sastoji se od tri spavaće sobe i tri kupaonice, od čega je 320 kvadrata zatvorene neto površine i 160 kvadrata terase
 /Eurovilla

Na web stranici zagrebačke agencije za nekretnine Eurovilla, prije dva dana je oglašen stan u Zagrebu čija je cijena osam milijuna eura, što po kvadratu iznosi malo više od 18 tisuća eura.

Nekretnina se nalazi u kompleksu Centar cvjetni i opisana je kao najluksuzniji stan na elitnoj lokaciji sa sveukupno 440 kvadrata stambene površine. Stan je u vlasništvu tvrtke Hoto Zrinjevac Krešimira Horvatinčića, sina Tome Horvatinčića.

Ovaj dvoetažni stan sastoji se od tri spavaće sobe i tri kupaonice, od čega je 320 kvadrata zatvorene neto površine i 160 kvadrata terase.

image
Eurovilla/

Kako piše u oglasu, prva etaža sadrži hodnik, dvije garderobe, ostave, dvije kupaone, tri spavaće sobe, wellness i zimski vrt. Druga gornja etaža sastoji se od garderobe, WC-a, kuhinje, dnevnog boravka, fitnessa i saune.

Stan ima i vlastito dizalo, spremište, garažu za 3 automobila, terasu i uređenu zelenu površinu. U potpunosti je namješten luksuznim dizajnerskim namještajem i najkvalitetnijim materijalima dostupnim na tržištu.

Direktor agencije, Sergio Serdarušić rekao nam je da vjeruje kako će tijekom prodaje ostvariti navedenu cijenu ili nešto blizu njoj.

- To ovako na papiru izgleda visoko, ali normalni stanovi u tim zgradama se prodaju po cijeni od 10 tisuća eura po kvadratu. Ovdje je za razliku od drugih stanova jako vrijedna oprema i namještaj, kaže nam.

image
Eurovilla/

Prema njegovom mišljenju, cijena je korektna s obzirom na to da se radi o nekretnini koja je jedinstvena, budući da takav stan na zagrebačkom području neće moći nigdje drugdje kupiti.

- Sva oprema utječe na cijenu kvadrata, kad bi se ona maknula cijena bi možda bila 14 ili 12 tisuća eura po kvadratu. Ne mogu točno izračunati, ali mogu reći da ima namještaj u vrijednosti od otprilike 2 milijuna eura, objašnjava nam.

image
Eurovilla/

Ova nekretnina jedna je od četiri dvoetažne koje se nalaze na toj lokaciji, ali osim njih, vjeruje da na tržištu postoje još možda tri ili četiri penthausa u Ban centru, koji bi bili u tom rangu luksuza i kvalitete.

- U ovom rangu kvalitete izvedenog, ja mislim da je ovo najbolji stan koji postoji u gradu i nema konkurenciju. Ima dobrih stanova, netko ima dvoetažni stan od 600 kvadrata u Ban centru i možda postoji i neki veći stan, ali nema nijedan tako luksuzan, kaže nam.

image
Eurovilla/
image
Eurovilla/

Nekretnina je prethodno već neko vrijeme bila na tržištu, ali dosta pasivno, dok do prije dva dana nije oglašena na Eurovilli.

- Praktički kao da imate kuću u centru grada. Nešto što se u Zagrebu vjerojatno više nikada neće ponoviti i nema se ni gdje, osim ako ne sruše nešto od zgrada na Trgu, objašnjava nam.

image
Eurovilla/
image
Eurovilla/

Nadodao je da sve ovisi i do stajališta kupca, jer nekome ovo možda nije ni veliki luksuz. Ipak, kad se stavi u kontekst tržišta Zagreba i Hrvatske, vjeruje da je ova nekretnina jedna od najboljih koje postoje, pogotovo u strogom centru.

- Unutar Zagreba ima i drugih nekretnina koje su luksuzne, ali najčešće su obiteljske kuće. U samom centru grada, najluksuznije su nekretnine u kompleksu Centar cvjetni i Ban centar. Opet, svaka od njih ima svoje prednosti i mane, govori nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 10:22