INFLACIJA ILI...?

Pekarnica u Selcu nudi krafne za gotovo 13 kuna po komadu, užarila je internet: ‘A nekoć je bila 2 kune‘

S obzirom da se radi o malenom desertu koji se u pekarama obično nude za nekoliko kuna, korisnici su se pobunili

Ilustracija, krafne

 Marko Miscevic/CROPIX

Korisnici društvenih mreža pitaju se je li pekara Luigi u Selcu ponudila najskuplju krafnu u Hrvatskoj?

Naime, ako poželite krafnu s marmeladom, za to ćete morate izdvojiti jedanaest kuna i 31 lipu, a ako vam zazubice narastu zbog krafne s vanilijom, to će vas zadovoljstvo koštati dvanaest kuna i 81 lipu.

S obzirom na to da se radi o malenom desertu koji se u pekarama obično nude za nekoliko kuna, korisnici su se pobunili i vjeruju da se radi o previsokim cijenama. Svoje su nezadovoljstvo izrazili na društvenoj mreži Reddit, na kojoj su neki rekli kako redi o pekari koja je odavno "na zlu glasu" zbog previsokih cijena. Iako se radi o jadranskoj destinaciji, smatraju kako su cijene prenategnute.

- Nekoć 2 kn, sada 12 kn za skoro ništa - napisao je tako jedan korisnik.

- Bojkotirajte, nemojte kupovati od gamadi, za 11 kuna uzmem makarone i vrhnje ono biljno i jedem dva dana - napisao je drugi. Najdetaljniji je bio treći.

- Mi Selčani i bojkotiramo, ali j... ga, ovo je velika pekara na najprometnijem mjestu u selu, točno na trgu, sad po sezoni red bude i po 20-30 ljudi u bilo koje doba dana, kad dođe jesen zatvori, jer nitko domaći nije lud kupovati kod njega, otvori u 4 misecu i opet ista priča, u tih cca. 6 mjeseci uzme koliko neke pekare ne uzmu u par godina... pljačkam turiste, kada dođe lito, krafnu im naplatim 12,81... - objavio je.

Nedavno smo pisali o restoranu na Viru koji burger naplaćuje 1.250 kuna. Vlasnik nam je tada rekao kako je nezadovoljan cijenom te će ju iduće godine morati udvostručiti kako bi otplatio sve vrhunske namirnice koje se stavljaju u burger.

Na žalost, ostali smo zakinuti za tumačenje vlasnika pekare Luigi zašto smatra da njegove krafne vrijede gotovo trinaest kuna po komadu, jer se nije javljao na naše pozive, ali odgovor ćemo svakako nastaviti tražiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 04:42