PREMIJER POTVRDIO

Plenković: ‘Da, razmišljamo i o kaznama. To činimo nerado, meni osobno je to problem‘

Premijer Andrej Plenković predstavio je nakon sjednice Vlade nove epidemiološke mjere
Arhiva
 Tom Dubravec/Cropix

Premijer Andrej Plenković predstavio je danas nove epidemiološke mjere po kojima se zatvaraju kafići i restorani, uz omogućenu dostavu, zatvaraju se i teretane, a crkve, škole, trgovine i kulturno-zabavne ustanove mogu raditi s posebnim ograničenjima.

Mjere su na snazi od subote, 28. studenog, do ponedjeljka, 21. prosinca, a sve o njima pročitajte OVDJE

Plenković je na konferenciji za novinare po prvi puta otkrio da se razmišlja i o novčanim kaznama za pridržavanje mjera.

- Razmišljamo o tome. To je aktivnost koju ćemo poduzeti. Radimo to nerado zato što cijela ova bitka protiv covida-19, koji je problem s kojim se nitko nije susreo u ovakvim razmjerima od španjolske gripe. Mi kao Vlada nismo sretni ako moramo ići s tim kažnjavanjem. Imamo povjerenja u naše sugrađane. Ako će se neki među nama ponašati na način da je bezobziran prema drugima i ponašanjem će ugroziti druge, onda moramo posegnuti za mjerama koje će imati sankcije, rekao je Plenković i nastavio:

- To radimo nerado, meni osobno je to problem jer znam koliko vremena svi ljudi koji su ovdje, a osobito zdravstveni djelatnici ulažu i riskiraju svoj život da bi spasili drugoga u odnosu na one koji se ponašaju kao da ih to nije briga. Tu ćemo morati napraviti distinkciju, između odgovornih i neodgovornih, to je idući korak. Mjere imaju cilj da se malo okrenemo i saberemo kakva je ova godina bila i što možemo učiniti jedni za druge da se malo više čuvamo - kazao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:16