SKUPINA MIGRANATA

Policija o incidentu kod Karlovca: ‘Nije došlo do napada na konduktera i njegovog izbacivanja iz vlaka‘

Strani državljani su posjedovali novac za kupnju karata, a osoblje vlaka im nije dozvolilo putovanje zbog njihove sumnje da se radi o nezakonitim migrantima

Migranti, vlak (Ilustracija)

 Cropix

Skupina migranata u subotu nije pravila incidente ni u vlaku niti na željezničkoj stanici u Plaškom kraj Karlovca, štoviše, njima je učinjena nepravda jer im osoblje HŽ-a nije željelo prodati karte za vlak, iako su imali novac za karte i iako su kao tražitelji međunarodne zaštite imali legalizirani boravak u RH, sukus je odgovora iz PU karlovačke na događaj o kojemu je danas pisao Jutarnji list da je opet došlo do incidenta u Plaškom, pa i napada na kondukterku HŽ-a.

Kažu da su policijski službenici doista u subotu 16. rujna postupali po dojavi na željezničkom kolodvoru Plaški, odnosno u vlaku broj 522 koji prometuje na relaciji Split-Zagreb, a koji je stigao na navedeni željeznički kolodvor u 19.22 sati.

- Postupanjem policijskih službenika utvrđeno je da je rečenim vlakom iz željezničkog kolodvora Plaški namjeravalo otputovati i 20 stranih državljana koji su ranije izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom, a koji su na ostvarenje svoga zahtjeva nakon što su registrirani, upućeni u prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu. Osobe u tome statusu imaju pravo slobode kretanja dok traje postupak, objašnjavaju iz PU karlovačke.

Strani državljani su posjedovali novčana sredstva za kupnju voznih karata, a osoblje vlaka im nije dozvolilo putovanje zbog njihove sumnje da se radi o nezakonitim migrantima zbog čega je u konačnici zatraženo postupanje policijskih službenika.

- Vlak broj 522 nastavio je vožnju u smjeru Zagreba, dok su strani državljani ostali boraviti na području mjesta Plaški dok su provjeravane činjenice navedenog događaja i dokumenti koje su posjedovali te su po završenoj provjeri upućeni na daljnje postupanje sukladno izdanoj potvrdi o namjeri za međunarodnom zaštitom. Tijekom postupanja nisu zabilježena protupravna ponašanja u smislu ugrožavanja sigurnosti i imovine, osoblja i infrastrukture HŽ-a, odnosno nije došlo niti do napada na konduktera niti njegovog nasilnog izbacivanja iz vlaka, niti do činjenja prekršaja ili kaznenih djela, govore nam u policiji.

Kažu da su na tom području policajci PP Ogulin prisutni konstantno 24 sata na dan, gdje obavljaju svoje zakonom propisane policijske poslove i ovlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 13:33