StoryEditor
EPICENTAR KOD MARKUŠEVCA

POTRES MAGNITUDE 2,4 PO RICHTERU PROBUDIO ZAGREPČANE 'Dobro nas je streslo. Užasan osjećaj...'

 
 Profimedia, Twitter/EMSC Screenshot

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u srijedu ujutro u 4 sata i 15 minuta slab potres magnitude 2,4 po Richteru s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca, izvijestila je Seizmološka služba.

Intenzitet potresa u epicentru bio je III stupnja EMSC ljestvice.

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano. Umjeren potres magnitude 3.2 po Richteru koji je pogodio Zagreb 23. travnja, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolicu.

- Ovo je streslo dobro i prvi put su mi zazvonile stvari i čaše. Užasan osjećaj, napisala je jedna osoba u komentarima na web stranici EMSC-a.

Čitateljica Jutarnjeg iz Granešine također kaže kako ih je potres probudio: - Jako se čulo.

Druga čitateljica iz Zagreba je pak napisala:

- Užasan osjećaj!! Strah je prisutan još od onog prvog potresa...

Jednako uzrujana bila je i čitateljica Jutarnjeg s Črnomerca:

 - Črnomerec je treslo dobro... cijelu kuća se probudila.

- Naknadni potresi su uobičajena pojava i ovo su upravo ti potresi. I do pola godine kasnije ih se može očekivati, ne zna se koliko će ih još biti kao niti njihova jačina. Kada će se dogoditi ne možemo predvidjeti, rekla je za web portal HRT-a Ines Ivančić, rukovoditeljica Seizmološke službe.

- Mi znamo, dodaje, na kojem području se može dogoditi najveći potres, a Zagreb jest seizmički aktivno područje. Poručujemo da građani ne paničare koliko god je to moguće i da slušaju upute Civilne zaštite, poručila je.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2020 01:22