‘NE MOGU BEZ DOZVOLE‘

Poznati liječnik izgubio vozačku nakon jurnjave u Porscheu: ‘Nisam kriv, žurio sam na operaciju‘

Redžepi je u smjeru Zagreba na 49. kilometru autoceste, kako je utvrdila policija, vozio brzinom od 184,2 km/h, i to na dionici na kojoj je brzina bila ograničena na 100 km/h

dr. Gzim Redžepi

 Cropix

Zagrebački liječnik dr. Gzim Redžepi, poznat i kao bliski suradnik pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, kažnjen je novčano s 5000 kuna te oduzimanjem vozačke dozvole B katergorije na mjesec dana jer je vozilom marke Porsche prebrzo jurio dionicom autoceste A-1 na karlovačkom području, odlučio je tako Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu nepravomoćnom presudom. Događaj se zbio 19. rujna prošle godine u 20.41 prošle godine, kada je dr. Redžepi još bio vijećnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

On je u smjeru Zagreba na 49. kilometru autoceste, kako je utvrdila policija, vozio brzinom od 184,2 km/h, i to na dionici na kojoj je brzina bila ograničena na 100 km/h. Nakon što mu je izmjerena brzina umanjena za toleranciju, odnosno moguću pogrešku pri mjerenju, policija je utvrdila da mu je brzina iznosila 165 km/h, što je još uvijek bilo za 65 km/h više od dozvoljenog.

Na policijski prekršajni nalog okrivljenik je podnio prigovor. Na sudskom ročištu koje se potom održalo na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu iskazao je da se ne osjeća krivim. Kaže da je bio na jednodnevnom obiteljskom izletu u Opatiji, a onda je primio poziv da se hitno javi na Jordanovac, gdje je trebao sudjelovati u transplantaciji pluća, a kako je koordinator tima, bio je tamo prijeko potreban.

- Krenuo sam natrag prema Zagrebu i veći dio puta sam doista vozio 160km/h, jer je ograničenje bilo 130 km/h. Negdje u blizini Karlovca je bio postavljen znak na kojem je brzina kretanja bila 100km/h, te su me tada zaustavili djelatnici policije. Rekao sam im da sam voljan platiti novčanu kaznu, ali da moram što prije krenuti prema bolnici. Rekli su mi da mi moraju izdati prekršajni nalog. Svjestan sam potrebe pridržavanja prometnih propisa, ali molim sud da uzme u obzir okolnosti zbog kojih je došlo do prekoračenja, kao i činjenicu da sam inače savjestan vozač koji nema namjeru kršiti prometne propise, niti se tako ponašam u prometu - molio je dr. Redžepi blažu kaznu, napominjući da mu je vozačka dozvola nužna za obavljanje posla, te za osobne potrebe, pa moli da se to uzme u obzir kod donošenja odluke.

Sve što je dr. Redžepi iskazao sud mu je doista cijenio olakotnim, međutim pronašao je i jednu bitno otegotnu okolnost - on je kažnjavan za istovrsni prekršaj. Naime, evidentiran je da je kažnjen zbog prebrze vožnje na zadarskom području u prosincu 2019. godine, "stoga ne odgovara istini da bi okrivljeni bio prekršajno nekažnjavan kao što se izjasnio prilikom iznošenja obrane jer iz potvrde iz prekršajne evidencije proizlazi da je bio kažnjen", zaključio je karlovački sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:27