AGENCIJA AKTER PUBLIC

Prema novoj anketi, u 2. krug u Zagrebu idu Tomašević i Škoro, evo kako stoje ostali kandidati

Trećeplasirani i u najnovijem istraživanju agencije Akter Public za Z1 televiziju je SDP-ov kandidat Joško Klisović
Kandidati za zagrebačkog gradonačelnika
 Cropix

Agencija Akter Public za Z1 televiziju provela je još jednu anketu o lokalnim izborima u Zagrebu. Anketa na uzorku od 1340 ispitanika, koja je provedena u razdoblju od 30. travnja do 4. svibnja 2021., pokazuje da u drugi krug predstojećih lokalnih izbora u Zagrebu idu Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro.

U odnosu na prvu anketu, objavljenu 20. travnja u programu Z1 televizije, vodećem Tomislavu Tomaševiću iz platforme Možemo!, popularnost među biračima je pala, i to s 31,06 na 30,72 posto, dok je kandidatu Domovinskog pokreta, Miroslavu Škori, koji također ulazi u drugi krug, ona povećana, s prvotnih 14,75 na 15,47 posto.

Miroslav Škoro tako je prema rezultatima ove ankete povećao prednost nad trećeplasiranim kandidatom. A trećeplasirani i u najnovijem istraživanju agencije Akter Public je SDP-ov kandidat Joško Klisović, s time da je i njemu, kao i Tomaševiću, popularnost splasnula, i sada iznosi 10,17 posto naspram 11,20 posto koliko je imao u prvoj anketi.

Ostali kandidati imaju, prema ovoj anketi, sve manje šanse za ulazak u drugi krug. Jelena Pavičić Vukičević, iza koje stoji Stranka rada i solidarnosti pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, ostaje na četvrtoj poziciji s 9,14 posto potpore birača, no njoj je popularnost narasla s obzirom na to da je u prvoj anketi od 20. travnja imala 7,4 posto potpore.

HDZ-ov kandidat Davor Filipović sa šeste je skočio na petu poziciju te je na šesto mjesto potisnuo nezavisnu kandidatkinju Vesnu Škare Ožbolt. Filipović ima potporu 7,85 posto birača u odnosu na 5,7 posto potpore, koliko je imao u prvoj anketi Z1 televizije od 20. travnja. Vesna Škare Ožbolt, pak, sa 6,3 posto potpore pala je na 5,13 posto.

Kao i u prvoj anketi, na začelju su GLAS-ova Anka Mrak Taritaš sa 4,87 posto potpore, što je mali rast u odnosu na prvu anketu kada je imala potporu 4,8 posto birača te MOST-ov Zvonimir Troskot kojega podupire sve manje potencijalnih b​irača s obzirom na to da po ovoj anketi ima podršku od tek 2,46 posto birača, naspram 4,1 posto koliko je imao 20. travnja, javlja Z1 televizija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:14