STANARI ŠEFEROVE

Premijerkini susjedi: Neka se Kosor odseli da imamo svoj mir

Zagreb, 020311. Novi, cetvrti po redu, protuvladin prosvjed tzv. facebook grupe zapoceo je veceras na Cvjetnom trgu. Povorka od nekoliko tisuca ljudi kruzi gradom.Na fotografiji: Prosvjednici na Ravnicama u blizini stana Jadranke Kosor.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Dan nakon prosvjeda, koji je u ponedjeljak navečer završio u zagrebačkom naselju Ravnice ispred zgrade u kojoj stanuje premijerka Jadranka Kosor, u Šeferovoj se ulici sve vratilo u rutinu: policijski automobili obilazili su naselje, nekoliko policijskih djelatnika u civilu je kružilo oko zgrade, a susjedi su obavljali svakodnevne obaveze.

Orilo se naselje

Ipak, dvadesetak susjeda s kojima smo razgovarali nisu mogli sakriti reakcije na bučnu povorku protiv premijerke, ali uz uvjet da ostanu anonimni. Neki bi se, kažu, mogli i pridružiti sljedećem prosvjedu, ali samo ako ne bude nasilja, a neki se pak nadaju kako policija prosvjednicima neće dozvoliti ulazak u ulicu.

- Orilo se cijelo naselje, bio je super prosvjed. Što bi mi smetala buka, pa nikom se ništa neće dogoditi od malo buke - rekla nam je jedna od susjeda.

Druga je u prolazu rekla kako nema ništa protiv prosvjeda jer je sve dok građani kopaju po kontejnerima, vrijeme je za promjene, dok je jedan mladić opet pozvao prosvjednike na okupljanje. Neki nisu ni htjeli razgovarati o prosvjedima.

Uvredljiva poruka

- Baš me briga za Kosor, želim samo da mi upali automobil - rekao je premijerkin susjed, dok je njegov sin dodao kako bi se premijerka trebala odseliti. Tad se u Šeferovoj - dodao je - ne bi održavali prosvjedi.

Samo su rijetki, poput starijeg bračnog para, iskritizirali prosvjednike.

- Moram reći da su te poruke o vraćanju ukradenog stana uvredljivi za jednu ženu. Kako bi bilo kad bi se skupina mladih na taj način odnosila prema njihovim majkama? - pita se stariji gospodin, dok njegova supruga dodaje kako nikad ne bi mogla živjeti u stanu gdje je premijerka jer je to najgora zgrada u naselju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:40