JE LI GA MOGAO MALO ODGODITI?

PRVI ČOVJEK CIVILNE ZAŠTITE NA GODIŠNJEM ODMORU! Split se gušio u dimu, grad obranjen od vatrene stihije u posljednji tren, a zapovjednika nema

 Matko Biljak / Slobodna Dalmacija

Petar Vitas, zapovjednik Civilne zaštite Republike Hrvatske, na godišnjem je odmoru, a na posao će se vratiti 31. srpnja, piše Slobodna Dalmacija. Tema je aktualna budući da je na godišnjem odmoru dva dana nakon što je vatra spalila splitska predgrađa, kuće i vozila.

Zakon o sustavu civilne zaštite u članku 3. navodi „zaštitu od požara“ kao „sustav mjera i radnji utvrđenih posebnim propisima“, a potom spominje preventivne i planske aktivnosti, aktiviranje operativnih snaga sustava civilne zaštite i koordiniranje njihova djelovanja.

O "stupnju realizacije normativne akribičnosti" iz istog zakona u slučaju splitskog požara htjeli su popričati s Vitasom, koji je na godišnjem do kraja ovog mjeseca.

U Splitu su u srijedu na snazi preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo građanima da zatvaraju prozore, klimatiziraju prostore u kojima borave, a kada izlaze da nos i usta prekriju maskom te na oči stave sunčane naočale, dodaje Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:34