OTIŠLE U NEBO

Puležani u šoku: Cijene burgera i carbonare u restoranima dosegnule nezamislive razine, evo koliko koštaju

Puležani su kažu da su burgere u restoranima rijetko kada plaćali više od 15 eura

Ilustrativna fotografija

 Laure Boyer/Hans Lucas/Hans Lucas via AFP

Porast cijena uslijed prijelaza na euro, globalne prilike te turističke sezone doveo je do toga da u jednom novom restoranu u Kandlerovoj ulici u Puli burger košta 22 eura, odnosno nešto više od 165 kuna, piše Glas Istre.

Puležani su Glasu Istre rekli da su burgere u restoranima rijetko kada plaćali više od 15 eura, pa tako i onima koji su na glasu kao vrlo kvalitetni.

Usporedbe radi, Submarine Burger koji ima poslovnice diljem Hrvatske, pa tako i u samom centru Zagreba u Bogovićevoj ulici, najskuplji burger - "Monster" koji sadržava četiri pljeskavice - naplaćuje 12,5 eura (94,18 kuna).

KSS Burger One, jedan od najboljih burger restorana u Zagrebu, najskuplji burger - "Double country" - naplaćuje 12 eura (90,41 kunu). S tim da, u tu su cijenu uračunati i krumpirići.

Glas Istre navodi da tjestenine s umacima carbonara ili bolognese koštaju 18 eura te da se po istoj cijenu prodaju i njoke sa sirom.

Navodi se da ugostiteljski objekt koji je od spomenutog novog restorana udaljen 200 metara ista jela naplaćuje šest eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:24