DALIBOR VIGNJEVIĆ

Samohrani bolesni otac iz Gline žrtva prevare: ‘Uzeli su moje slike i objavu, a stavili svoj račun‘

Jutarnji list objavio je autentičan račun Dalibora Vignjevića
Dalibor Vignjević
 Privatni Album

Dalibor Vignjević, samohrani otac koji boluje od karcinoma, a kuća u Glini mu je uništena u potresu, o kojem je Jutarnji list pisao ranije, a sada ga je prevarant i iskoristio za vlastitu zaradu.

Emisija Provjereno javlja da ga je iskoristio lažni liječnik nakon što su mu prijatelji pokušali pomoći skupljanjem donacija putem Facebooka.

- Oni su moj profil skrhali, moje slike i moju objavu, a stavili svoj račun, kao da se uplaćuje meni, a u biti to nije moj račun, rekao je 38-godišnji Dalibor Vignjević.

image
Dalibor Vignjević
Privatni Album

Još se ne zna tko je skupljao novac u njegovo ime, a za svoju zaradu, kao ni koliko je novca prikupljeno, a policija će to naknadno utvrditi, javlja Dnevnik.hr.

Mnogi čitatelji su se javili Jutarnjem listu s upitom o pravom računu za pomoć Daliboru Vignjeviću. Jutarnji list je u prethodnom članku o njemu objavio pravi račun na koji je moguće uplatiti mu pomoć, a i sam Vignjević nam je poslao fotografije svoje kartice na kojima se vidi njegov broj računa.

image
Dalibor Vignjević
Dalibor Vignjević

Podsjetimo, Vignjević je bolovao od raka korijena jezika koji se proširio i na vrat. krenuo i niže, na rame, pa se, na sreću, zaustavio. Vrat i lubanju su otvarali da dođu do baze jezika.

Posljedice su ostale.

- Nemam dvije trećine jezika, nekoliko limfnim čvorova i nekoliko mišića. Oštećen mi je živac ramena pa lijevu ruku podižem vrlo malo, desna noga je slaba, jer su iz nje vadili mišić da pokrpaju negdje drugdje... Imao sam invalidninu i dječji doplatak. Živjeli smo. A onda mi je invalidnina ukinuta. Ne znam zašto, jer moje fizičko stanje je trajno – rekao je za Jutarnji list.

Kuća u Glini mu je oštećena u potresu. Sada on i kćer (12) imaju gdje biti, no volio bi imati malu kućicu s vrtom, gdje bi mogao držati i nešto životinja.

image
Kuća Dalibora Vignjevića
Privatni Album
image
Kuća Dalibora Vignjevića
Privatni Album

Podaci za pomoć

Dalibor Vignjević

Žrtava Domovinskog rata 30

44400 Glina

Privredna Banka Zagreb

IBAN:HR9723400093212991272

BIC/SWIFT:PBZGHR2X

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:29