‘KORONA FAŠIZAM‘

Sinčić tvrdi da Kolakušić i on imaju jači utjecaj na Hrvate nego Vlada: ‘Mi smo se jedini usudili...‘

‘Hrvatska je zemlja sa samo 35% procijepljenih, a Kolakušić i ja jedini smo eurozastupnici koji su se usudili dignuti glas‘, poručuje Sinčić

Ivan Vilibor Sinčić

 Martin Bertrand/Afp/Profimedia

Nakon što je hrvatski europarlamentarac i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na Facebooku objavio fotografiju kako je bez maske ušao u jedan dućan, te zbog toga izazvao burne reakcije, danas je medijima poslao novo priopćenje vezano uz epidemiološke mjere.

- Od 704 izabranih predstavnika u Europskom parlamentu, koji dolaze iz 27 zemalja članica, samo dva zastupnika usudili su se dignuti glas protiv Covid mjera i oduzimanja temeljnih ljudskih sloboda građanima. Zanimljivo da ta dvojica od 704 zastupnika dolaze iz iste zemlje, u kojoj je procijepljenost drugom dozom na najnižoj razini u Europi. Iz Hrvatske. Njihov je utjecaj očito itekako mjerljiv. Daleko jači od utjecaja Vlade. U svim drugim zemljama koje nemaju zastupnike da dignu glas, daleko je jači utjecaj farmaceutskih kompanija - kaže Sinčić.

Hrvatski europarlamentarac podsjeća kako je "Hrvatska zemlja sa samo 35% procijepljenih drugom dozom", ali i tvrdi da su on i Mislav Kolakušić jedini narodni predstavnici u Europi koji su se usudili dignuti glas protiv "korona fašizma".

- Žalosno je da u cijeloj Europi nema više odabranih predstavnika građana koji bi zastupali pravo na slobodu i zdravlje. Naime, ne samo da ne postoje neovisne studije u efikasnosti cjepiva i utjecaju na zdravlje, nego su i mjere poput zabrane okupljanja, ograničavanja rada ugostiteljskim objektima, nošenja maski i nepotrebnim i nepouzdanim testiranjima, u potpunosti promašene. Ove fašističke mjere ni na koji način nisu mjere stručnjaka koje je briga za ljudsko zdravlje, nego mjere političara koji nam žele oduzeti slobodu, pretvoriti nas u bezumne robote koji rade protiv zdravog razuma, dehumanizirati nas i od zdravih ljudi stvoriti bolesne, i naravno, na svemu tome zaraditi - tvrdi Sinčić.

Sinčić poručuje kako "nadu pruža činjenica da su građani Republike Hrvatske odlučili okrenuti leđa farmaceutskoj propagandi i fašistoidnim političarima i da su odlučili otvorenog uma poslušati što njihovi zastupnici u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić govore".

Čelnik Živog zida zaključuje kako je jedini način da se priča o Covidu završi potpuno ukidanje "fašističkih mjera".

- Eksperimentalni lijekovi, poput trenutnih cjepiva, nisu rješenje i ne smiju biti nametati građanima na niti jedan način. Sloboda je temeljno pravo na kojemu trebamo temeljiti sve politike, tako i sa odabirom načina liječenja - ističe Sinčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:17