VELIKA ŠKRTICA

Slovenci su izračunali: Hrvatima omiljeni WC papir je najviše poskupio, i to za 160 posto!

Uspoređeni su uzorci iz testa napravljenog 2018. godine s cijenama istih uzoraka danas

Ilustracija

 /Shutterstock

Slovenska udruga za zaštitu potrošača usporedila je cijenu toaletnog papira iz njihova posljednjeg testa otprije šest godina s aktualnim cijenama, i došla do zanimljivog otkrića - testirani uzorci poskupjeli su od 45 do 160 posto, a najveće poskupljenje zabilježio je toaletni papir marke Violeta, uz ogradu kako je tvrtka u međuvremenu i nešto promijenila svoj proizvod.

Müllerov toaletni papir Soft Star Das Zuverlässige danas je 140 posto skuplji nego 2018. godine, dok je DM-ova marka Sanft & Sicher Toilettenpapier Recycling danas na policama dostupna za 84 posto višu cijenu.

Analizirane su i cijene Müllerovog papira Soft Star Das Bewusste, koji je poskupio 60,6 posto, dok Natur Extra Soft od Mercatora ima 61 posto višu cijenu, a više od 50 posto poskupio je i papir iz Eurospina, ali i onaj iz Hofera.

Slovenski potrošači Lidlov Floralys danas kupuju za 46, a Sparov Lovely za 45 posto više novca, stoji u analizi Zveze potrošnikov Slovenije, iz koje napominju kako su se trudili napraviti usporedbu između identičnih uzoraka, no napominju da u nekim slučajevima to nije bilo moguće jer su pojedine vrste toaletnog papira u međuvremenu nestale.

Inače, zanimljivo je napomenuti kako Slovenija, za razliku do Hrvatske, nije ograničila cijenu toaletnog papira, dok je kod nas na razinu od 2,99 eura ograničena cijena troslojnog toaletnog papira u pakiranju od deset rola. Doduše, ta je mjera u konačnici dovela do toga da je velik broj proizvođača prestao distribuirati proizvode s ograničenom cijenom.


Imate prijedlog za Veliku Škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 20:32