OPET BEZ SUNCA

Stiže nova promjena vremena, spremite se na kišu, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme

Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 26 stupnjeva Celzijusovih

Ilustracija

 Boris Kovačev/Cropix

U unutrašnjosti će danas biti promjenljivo, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na Jadranu se očekuje pretežno ili djelomice sunčano vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni.

U gorju će biti promjenjivo s ponekim pljuskom sredinom dana, kojih će vjerojatno biti i u djelomice sunčanoj Istri. Drugdje na sjevernom Jadranu pretežno sunčano te podjednako toplo kao u utorak, uz najvišu temperaturu zraka od 25 do 27 °C. Ujutro mirno, može biti magle, a navečer će na obali zapuhati bura.

Pljuskovi s grmljavinom iz unutrašnjosti Dalmacije uglavnom se neće spuštati do obale čak ni sredinom popodneva, kad će biti najčešći pa će na obali i otocima prevladavati sunčano i vrlo toplo. Nekima neugodnu sparinu ublažavat će sredinom dana slab vjetar mora.

Na sjevernom Jadranu puhat će bura, podno Velebita i jaka, a drugdje od sredine dana jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 26 stupnjeva Celzijusovih.

Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje za cijelu kopnenu Hrvatsku zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena, navodi HRT.

Za četvrtak se očekuje otprilike isto, ako li ne i lošije vrijeme. DHMZ navodi da će biti djelomice sunčano, no uz promjenjivu naoblaku mjestimice malo kiše ili pljusak praćen grmljavinom, uglavnom u gorju, unutrašnjosti Dalmacije i na istoku zemlje. Na Jadranu pretežno sunčano, ali pokoji pljusak moguć je uz obalu srednjem i južnog dijela. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, u Dalmaciji sredinom dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 27, u gorju malo niža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:52