LIJEPA NAŠA JE 'IN'

Što Amerikanci misle o Hrvatskoj: Zemlja s prekrasnom prirodom i bez debelih ljudi!

Na svakom koraku je teška, ukusna i jeftina hrana, slastice poput sladoleda i iznimno jeftin alkohol, ali žene su svejedno prekrasne

Amerikanci su kroz duhovit, ali slikovit, strip prikazali Hrvatsku i Sloveniju kao sjajno mjesto za provod tijekom ljeta . Najviše pozitivnih stvari stiglo je na račun cijena i prirodnih ljepota, ali nisu izostale i dobronamjerne kritike.

Strip počinje razgovorom dvojice mlađih muškaraca. Jedan od njih se baš vratio s puta u Hrvatskoj i Sloveniji pa opisuje kako mu je bilo i zašto bi svi trebali otići u te dvije zemlje. Fasciniraju ga lijepe žene, ali i to da u Hrvatskoj nema debelih ljudi, iako su na svakom koraku teška hrana, slastice poput sladoleda i iznimno jeftin alkohol na svakom koraku.

Prirodne ljepote, posebno one netaknutih spomenika i okoliša Amerikancima su posebno dragi i fascinantni jer kod njih teško da bi se napušteni dvorci i antičk ruševine u centrima gradova uspjele održati kao u Hrvatskoj .

No kritike idu na račun cijena benzina i kompliciranog transporta. Sve što znamo i sami, ali ne shvaćamo zašto oni koji nešto mogu promijeniti to i ne promjene - ali na bolje. Tako Amerikancu smeta što za benzin mora potrošiti i do 450 kuna ako želi 'napuniti tank do vrha', ali smeta mu i što s američkom dozvolom ne može voziti u Sloveniji.

Ali to je sve od kritika, ostatak stripa su pohvale, a vrlo je zanimljiva i ona o izgledu kuna. Točnije, kovanici od dvije kune. Pročitajte cijeli strip OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:40