SKANDALOZNI POST

Svećenik Ike Mandurić o slučaju Buntić: ‘Dečki, ako ste istrpjeli onakve histerije i cmizdrenja, divim vam se!‘

Pater Ike Mandurić na Facebooku je objavio status koji je naknadno obrisan

Pater Ike Mandurić

 Darko Tomas/Cropix; Facebook

Pater Ike Mandurić, otprije poznat u javnosti po svojim kontroverznim izjavama, na Facebooku je objavio status u kojem komentira slučaj Denisa Buntića i optužbi da je pretukao svoju suprugu Klaru, o čemu ona otvoreno govori u javnosti, više puta i za Jutarnji list. Klara Buntić kaže kako strahuje za svoj život te je ocijenila i da joj je izlazak u javnost jedina šansa da preživi nasilje koje trpi.

Klara Buntić je u strahu za svoj život inzistirala da Jutarnji list objavi desetominutnu mučnu audiosnimku koju je sama snimila i na kojoj se čuje kako ju njezin suprug tuče.

U vezi ovog mučnog slučaja oglasio se i Mandurić, no znakovito je da je status ubrzo i obrisao, ali ne dovoljno brzo da njegova objava ne bi bila zabilježena.

Status prenosimo u cijelosti:

"Denis Buntić je učinio jako lošu stvar jer je (ako je) tukao svoju ženu. Muževi, to nikad i nikad ne smijete napraviti! Osuđujem to potpuno. I jako je loše ako ima onih koji to ne osuđuju. A da nam nije to svima jasno, pokazuje uvijek neki novi slučaj nasilja nad ženama.

image

Objava patera Ike Mandurića

No, osim žaljenja za pretprljenu bol Denisove žene, nakon što sam preslušao njezin snimak, nekako, stadoh misliti o muževima koji, tko zna kakva sve nasilja i maltretiranja namjerno-iritantnih žena ne podnose? A takvih muževa je jaaako puno: strpljivih, snažnih, postojanih...

Šteta što se o njima ne govori, ne priča: More je divnih, snažnih muževa koji se stojički nose s lažima, cmizdrenjima, optužbama, manipulacijama, prenemaganjima...

Naravno i posve je logično je da ima jako puno brakova u kojima su žene negativne i loše, a muževi plemeniti i postojani. Dakle, i muževa koji su prošli teške trenutke na kakvim je Denis pao. Nikad nismo stali u njihovu zaštitu, niti ih pohvalili. E, to nije u redu!

image

Objava patera Ike Mandurića je naknadno izbrisana

Pa, evo jedna poruka njima: ako ste istrpjeli onakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim! Dečki, svaka vam čast!", napisao je Mandurić u objavi koju je naknadno obrisao.

Podsjetimo, nakon policijskog postupanja zbog nasilja prema supruzi, Denis Buntić je pušten na slobodu, a u domu mu je pronađen zastrašujući arsenal oružja, među kojim su i zolje, kalašnjikovi, bombe, pištolji itd.

Naknadno je rješenjem Općinskog suda u Ljubuškom Denisu Buntiću zabranjen prilazak supruzi Klari Buntić na udaljenosti manjoj od 100 metara. Buntić se također mora javljati u PU Ljubuški svakoga dana, kako su prenijeli mediji u BiH.

"Nakon što je dana 23. rujna 2023. godine u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg ispitan osumnjičeni D. B. (rođen 1982. godine) i donesen nalog o provođenju istrage, istoga dana Tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Općinskom sudu u Ljubuškom", navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, kako je prenio Bljesak.info.

image

Denis Buntić

Jutarnji List/

Kako se navodi, Buntiću se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo nasilje u obitelji u stjecaju s kaznenim djelom nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

"Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret", priopćili su iz Tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:35