ZGUSNUTI ČETVRTAK

TITO ILI TUĐMAN? Josipović u sklopu mini turneje po Zagorju ide u rodnu kuću i jednog i drugog

Predsjednik RH na mini turneju kreće iz Velikog Trgovišća i odlazi u Kumrovec

Samo dva dana nakon velikog summita u Dubrovniku, sastanaka i druženja s poslovnim i političkim liderima regije, ali i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsjednik Ivo Josipović potegnut će do - Velikog Trgovišća.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, Josipović bi u četvrtak prema ranije utvrđenom planu putovanja trebao proći oko 170 kilometara puta, obići četiri lokacije, posjetiti rodne kuće dvaju predsjednika, otvoriti jedan tvornički pogon i otkriti jedan spomenik.

Zgusnuti četvrtak

Prvo je na redu rodno mjesto Franje Tuđmana, a zadnje, i najudaljenije od Zagreba, rodno mjesto Josipa Broza Tita. Kako su nam iz Ureda predsjednika službeno potvrdili, Ivo Josipović cijeli četvrtak planira provesti u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Mini turneju, neslužbeno doznajemo, započet će ujutro u Velikom Trgovišću obilaskom rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a kasnije tijekom dana obići će i Kumrovec i kuću u kojoj je rođen Tito, gdje bi trebao prisustvovati otkrivanju spomenika.

Kava i razgovor

Tijekom obilaska Zagorja Josipović planira posjetiti i grad Zabok gdje će otvoriti pogon tvornice papira Unapack, ali stat će i u Tuheljskim Toplicama. U Zaboku se organizira i kava te neformalno druženje predsjednika s građanima.

Ovo nije prvi ovogodišnji Josipovićev posjet Zagorju. Samo u Tuhelju je bio već tri puta u godinu dana. Lani je sa slovenskim predsjednikom Danilom Türkom položio kamen-temeljac novog hotela u Termama Tuhelj, a onda je prije dva mjeseca, također s Türkom, došao na njegovo otvorenje. Terme su inače u slovenskom vlasništvu, ali nije poznato hoće li mu se sada već bivši slovenski predsjednik pridružiti i treći put u Tuhelju, ovog četvrtka.

Josipović je u Zagorju bio nenajavljeno i 22. lipnja ove godine kada je izvan protokola stao na pikniku koji je na aerodromu u Gubaševom organizirao zagorski ogranak SDP-a povodom Dana antifašističke borbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:03