DRON NA JARUNU

Tomašević o padu letjelice: ‘Ovo je događaj bez presedana, nevjerojatna je sreća da nitko nije stradao!‘

‘Nadležno ministarstvo će se uskoro obratiti javnosti, DORH radi očevid. Zasad nema informacija o eksplozivnim elementima‘

Tomislav Tomašević na mjestu pada letjelice na Jarunu

 Goran Mehkek/Cropix

Dijelovi letjelice padali kod Jaruna, konačno se oglasila policija: ‘Pronašli smo dva padobrana‘

Gomila zemlje zatrpala cestu, krater je promjera tri metra: ‘Odmah se osjetio neki čudan miris‘

Pogledajte kako izgleda područje na koje su padali dijelovi letjelice, padobran visi sa stabla

Stručnjak pregledao fotografije i iznio prvu teoriju što se to srušilo u Zagrebu: ‘Da, stigao je iz Ukrajine!‘

U četvrtak oko 23 sata Zagrepčane je uznemirio glasan prasak, a na Jarunskoj cesti pronađen je veliki krater.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su da su pronađene krhotine i dva padobrana, o kojima su ih obavijestili građani.

Zasad se zna da se radi o padu nepoznate letjelice, a gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima je obišao mjesto događaja, piše N1.

- Znate već da se radi o letjelici…Dijelovi letjelice su na više lokacija. Nitko nije stradao i to je sreća u nesreći. Radi se o relativno velikoj letjelici. Zbog vremena kad se ona srušila i lokacije gdje su fragmenti sletjeli, nevjerojatno je da nitko nije stradao. Nadležno ministarstvo će se uskoro obratiti javnosti, DORH radi očevid. Zasad nema informacija o eksplozivnim elementima - rekao je Tomašević.

- Promet će biti otežan sve dok se ne završe očevidi - rekao je.

- Ključno je da zasad nema nikakvih naznaka da se radi o nekakvoj namjeri. Razmijenili smo informacije koje imamo. Ovo je događaj bez presedana, tako nešto se nikad nije dogodilo u Zagrebu. Situacija je takva da su Zagrepčani dovoljno traumatizirani potresom i na neki način pandemijom. Razgovarali smo o tome odakle je letjelica došla i kako je moguće da je došla do ovdje. Ključno je da se smiri javnost. Naravno kada se utvrdi tko je upravljalo i odakle je došla treba se pobrinuti da se to više ne dogodi.

Rekao je da na nagađanja ne misli davati odgovore. - Na nadležnim tijelima je da komuniciraju službene informacije. Nastala je neka imovinska šteta, tek treba utvrditi kolika. Ključno je da nitko nije stradao. Razgovarao sam sa službenim tijelima, došao sam na lokaciju, u kontaktu sam od noći kada se to dogodilo. Još uvijek se utvrđuju sve okolnosti, svi vrlo pažljivo komuniciraju. Imovinska šteta je na vozilima, dodao je.

- Situacija da takva letjelica padne u glavnom gradu države na više lokacija, stvarno je sreća, i što se tiče vremena pada, bilo je manje pješaka. Ključno je utvrditi što se dogodilo i da se to više ne ponovi. Ovako nešto se nikad nije dogodilo u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. siječanj 2023 05:37