NEZGODNO

Turudić tvrdi da su on i Rimac samo ‘dobri poznanici‘: Zanimljivo je kako je ona 2015. opisala njihov odnos...

Na pitanje kako bi opisao svoj odnos s Rimac, Turudić je jučer odgovorio da su ‘bili dobri, ali ništa posebno‘

Josipa Pleslić (ex Rimac) i Ivan Turudić

 Cropix/

Jutarnji list je tijekom vikenda objavio detalje iz stotina whatsapp poruka koje su kandidat za šefa DORH-a Ivan Turudić i bivša državna tajnica optužena za korupciju Josipa Pleslić (tada Rimac) razmjenjivali od 2016. do 2020. godine. Iako njihovo intenzivno dopisvanje sugerira koliko su bili bliski, Turudić uporno tvrdi da je s Pleslić bio samo "dobar poznanik". No njezina izjava iz 2015. godine sada zvuči prilično nezgodno.

Naime, tportal je još u rujnu 2015. godine objavio fotografije na kojima se vidi kako je tadašnji predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Turudić uhvaćen s Rimac na kavi.

Da je do susreta došlo, potvrdila je tada za tportal i sama Rimac. Kada su je novinari nazvali i kazali joj da u posjedu imaju fotografije susreta, Rimac je prvo kazala kako ne zna od kada su fotografije te da se kao gradonačelnica Knina susretala s raznim ljudima. No nakon što joj je rečeno da su fotografije snimljene tog jutra u Zagrebu, Rimac je potvrdila da se susrela s Turudićem.

- Nije to bilo ništa vezano uz mene osobno, bio je to prijateljski susret, poručila je tada Rimac za tportal.

Turudić je na isto pitanje novinara tportala tada reagirao puno eksplozivnije.

- Za susret smo pokušali pitati i samog Turudića, međutim, već na početku razgovora nervozno nas je upitao kako se uopće usuđujemo postavljati takva pitanja, te nas uz rječnik neprimjeren jednom visokom sudskom dužnosniku ‘počastio‘ uvredama. Nakon što smo mu odgovorili da je pravo nas novinara da postavljamo pitanja, kao što je njegovo pravo da na njih ne odgovori, Turudić je kazao da se s Rimac susreo i pozdravio, kao što se susreo i pozdravio s Rankom Ostojićem. Nakon toga nam je spustio slušalicu, pisao je 2015. tportal.

O čemu su tada razgovarali, nije poznato, ali otkriće Jutarnjeg lista o stotinama poruka koje su razmjenjivali pokazuje kako su sudac Turudić i HDZ-ova državna tajnica jedno drugome radili usluge te da je razgovarala s njim i oko predmeta koji se odnosio na stanove koji su joj bili nezakonito dodijeljeni u Kninu dok je bila gradonačelnica. U tom je slučaju, s bivšim suprugom, bila optužena za poticanje na izvršenje kaznenog djela, da bi se odjednom odustalo od kaznenog progona, a osuđena je ostala samo bivša predstojnica Ureda za područja od posebne državne skrbi, Ana Marija Radić, koja joj je priskrbila nekretnine.

Unazad nekoliko godina sudac Turudić u više je navrata banalizirao opseg i prirodu svog odnosa s Josipom Rimac, a tome kako su jedno o drugom govorili u javnosti, više možete pročitati ovdje.

Turudić: ‘Bili smo dobri, ništa posebno‘

Turudić je, inače, i u nedjelju u medijima odbacio sve optužbe, ponovio da je s bivšom kninskom gradonačelnicom i državnom tajnicom dobar poznanik te poručio da je još uvijek kandidat za šefa DORH-a.

Na pitanje kako bi opisao svoj odnos s Josipom Rimac, odgovorio je kako su "bili dobri, ali ništa posebno". "Naravno da nismo prijatelji. Nisam nikad tajio da se poznamo, da se nađemo, da popijemo kavu. Je li to zabranjeno", upitao je.

Na komentar kako ispada da je njihov odnos nešto prisniji nego što je dao naslutiti poručio je kako je to njegova privatna stvar.

"Zašto se problematizira moj način komuniciranja putem privatnih SMS poruka? To je moja privatna stvar", poručuje Turudić.

"Susreli smo se više puta iz raznih razloga. Jedanput me je tražila da joj pribavim neki pravilnik, poslovnik, neki javni dostupni dokument. Kad je počela govoriti o konkretnom predmetu, rekao sam joj da ne želim razgovarati", dodao je.

Više o otkriću Jutarnjeg lista možete pročitati na sljedećim linkovima:

Imamo stotine poruka Turudića i Josipe Rimac, kandidat za šefa DORH-a prešutio sastanke: ‘Napravi mi ono‘

Rimac je od Turudića tražila pomoć i za Karamarka, ali i on je tražio usluge: ‘Trebat ćeš ti mene...‘

Rimac: ‘Ja ću s Turudićem na kavu i nazad na Jahorinu; Čagalj: ‘Ana Marija ili Zdravko?‘; Rimac: ‘AMR‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:44