KONFERENCIJA U TOPUSKOM

U HRVATSKOJ JE AKTIVNO 267 BRANITELJSKIH ZADRUGA Ministar Tomo Medved pozvao branitelje da obrađuju zemlju

 Mate Piškor / Cropix

Informiranje hrvatskih branitelja zadrugara o novostima u zadružnom poduzetništvu s posebnim naglaskom na širenje broja zadruga i povećanja broja uključenih branitelja u zadrugarstvo, ostvarivanje prava na potpore različitih institucija i primjenu zakonskih odredbi koje se tiču zadrugarstva, bile su središnje teme konvencije zadruga hrvatskih branitelja koja je održana u petak u Topuskom.

Konvenciji su prisustvovali ministri branitelja i gospodarstva Tomo Medved i Darko Horvat, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva rada, Agronomskog fakulteta i drugih tvrtki i ustanova važnih za zadrugarstvo.

Istaknuto je kako je ovog trena registrirano 267 zadruga u kojima radi 4.600 branitelja i članova njihovih obitelji. Ističući kako zadrugarstvo među braniteljima postaje sve popularnije, ministar Tomo Medved pozvao je branitelje koji imaju zemlje, da ju počnu obrađivati i uključe se u zadruge.

Naveo je kako je nakon postignutog dogovora o suradnji s Podravkom, ostvaren veliki napredak u proizvodnji te su tako zadrugari branitelji samo lani Podravci isporučili 11.959 tona proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:27