NEMA OPUŠTANJA

U jednoj hrvatskoj županiji postrožene mjere: zatvaraju se teretane, vrtići...

Nužne epidemiološke mjere uključuju zabranu okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu
Nikola Knezic
 Tonci Plazibat/Cropix

Na području Dubrovačko-neretvanske županije u protekla 24 sata zabilježena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom, od ukupno 394 novozaraženih u cijeloj Hrvatskoj. Na području od Stona do Konavala trenutno je 629 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

S obzirom na nepovoljnu situaciju stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predložio je uvođenje nužnih epidemioloških mjera za područje Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Općine Dubrovačko primorje i Općine Ston u trajanju do 14. ožujka 2021.

Nužne epidemiološke mjere uključuju zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu, a na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva. Nadalje, obustavlja se rad ugostiteljskih objekata i pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, osim za ugostiteljske objekte iz skupina „Hoteli“, „Kampovi“ i vrste Učenički ili Studentski dom ili Akademis iz skupine „Ostali ugostiteljski objekti za smještaj“, a koji smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja, odnosno učenike i studente. Zabranjuju se i treninzi u zatvorenim prostorima uz neke iznimke, a preporuka je poslodavcima da broj fizičkih sastanaka smanje na najmanju moguću mjeru.

Odluka stupa na snagu 2. ožujka, a tijekom navedenog perioda provodit će se pojačan nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

Osim donesenih navedenih mjera, Dubrovački vjesnik javlja kako se s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju i Dječji vrtić Župa dubrovačka od srijede, 3. ožujka do srijede 10. ožujka, prekida redovan rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:36