KRIM ISTRAGA

U VODICAMA OTKRIVEN LAŽNI BRANITELJ U veljači je podnio zahtjev za utvrđivanje statusa na temelju krivotvorenih isprava i potpisa svjedoka

 
 Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 64-godišnjakom u Policijskoj postaji Vodice, protiv njega podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a zbog sumnji da je počinio kazneno djelo pokušaja prijevare i krivotvorenja isprave.

Naime, 64-godišnjak s vodičkog područja je osumnjičen da je s ciljem da ostvari prava u svojstvu dragovoljca Domovinskog rata i na taj način sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvoreći potpise svjedoka izradio lažnu ispravu s namjerom da je uporabi kao pravu.

Temeljem takve lažne isprave osumnjičeni je 24. veljače ove godine Policijskoj upravi šibensko-kninske podnio zamolbu za utvrđivanje statusa hrvatskog branitelja, a shodno tome i da se uvede u evidenciju dragovoljaca za obranu suvereniteta Republike Hrvatske i sa toga osnova ostvari sva prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:31